Κοσμος

Ανασκεύασε χθες το βράδυ τις δηλώσεις του ο Ντάισελμπλουμ

Ο επικεφαλής του Eurogroup χαρακτήρισε την Κύπρο ειδική περίπτωση

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
37405-80643.JPG

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του ότι η Κύπρος αποτελεί νέο πρότυπο για την επίλυση τραπεζικών προβλημάτων στην Ευρωζώνη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ξεκίνησαν να  καταγράφουν απώλειες, παρά το αρχικό θετικό άνοιγμα μετά την απόφαση του κουρέματος. Το ευρώ υποχώρησε έναντι του δολαρίου υπό το φόβο των επενδυτών πως το σχέδιο της Κύπρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες χώρες.

Έτσι, ο επικεφαλής του Eurogroup έκανε σύντομη ανακοίνωση στην οποία έλεγε ότι η Κύπρος αποτελεί ειδική περίπτωση «που παρουσιάζει ιδιαίτερες προκλήσεις, που χρειαζόταν τα μέτρα διάσωσης για να οποία συμφωνήσαμε χθες».

«Τα προγράμματα μακροοικονομικής προσαρμογής εκπονούνται για να προσαρμοστούν ακριβώς στην κατάσταση της ενδιαφερόμενης χώρας και κανένα μοντέλο ή σχέδιο δεν χρησιμοποιείται», πρόσθεσε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY