Κοσμος

Το Twitter διπλασιάζει το ανώτατο όριο των χαρακτήρων του

Πρώτες δοκιμές με 280 ψηφία για ομάδες χρηστών ανά τον κόσμο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
373867-771901.jpg

Να ανεβάσει το ανώτατο όριο των 140 χαρακτήρων σε κάθε «τιτίβισμα» επιχειρεί το Twitter, καθώς αρκετοί χρήστες εκφράζουν τα παράπονά τους κάνοντας λόγο για «στενό κορσέ» στις αναρτήσεις τους.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση, γίνεται προσπάθεια διπλασιασμού των διαθέσιμων χαρακτήρων (280). Αρχικά, θα γίνουν ορισμένες δοκιμές σε διάφορες γλώσσες με μικρές ομάδες χρηστών ανά τον κόσμο, σύμφωνα με άρθρο των New York Times.

Δεν έχει διευκρινιστεί πότε θα ολοκληρωθούν οι δοκιμές και το αν τελικά το νέο μέτρο θα ισχύσει για όλους τους χρήστες του Twitter.

Βάσει ερευνών φαίνεται πως πολλοί χρήστες δυσκολεύονται να στριμώξουν τις σκέψεις τους μόνο σε 140 χαρακτήρες (ειδικά όταν πρόκειται για περιπτώσεις που δεν μπορούν να συγκρατηθούν και θέλουν να τοποθετούνται επί παντός επιστητού, όπως ο Ντόναλντ Τραμπ). Ωστόσο, δεν λείπουν και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η αλλαγή αυτή έρχεται κόντρα σε ένα βασικό χαρακτηριστικό του Twitter: τη συντομία.

Το Twitter ιδρύθηκε το 2006 στο Σαν Φρανσίσκο και αριθμεί πλέον 328 εκατ. χρήστες παγκοσμίως, την ώρα που το Facebook έχει ξεπεράσει τα 2 δις. Το δεύτερο τρίμηνο του 2017 εμφάνισε ζημίες 116 εκατ. δολαρίων και μηδενική αύξηση χρηστών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ