- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έπιασαν τον «βασιλιά της κοκαΐνης» του Μιλάνου στην Ουρουγουάη (video)
Πώς η κόρη πρόδωσε τον διαβόητο Ρόκο Μοράμπιτο και καταζητούμενο για 23 χρόνια
Συνελήφθη ο διαβόητος Ιταλός μαφιόζος, γνωστός κι ως ο «βασιλιάς της κοκαΐνης του Μιλάνου», Ρόκο Μοράμπιτο στην Ουρουγουάη. Ο καταζητούμενος επί 23 χρόνια συνελήφθη σε ξενοδοχείο του Μοντεβιδέο και σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για διασυνδέσεις με τη μαφία, διακίνηση ναρκωτικών και άλλα σοβαρά εγκλήματα σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας.
Ο 50χρονος Ιταλός ζούσε τα τελευταία 13 χρόνια στο παραθαλάσσιο θέρετρο Πούντα δελ Έστε της Ουρουγουάης με ψεύτικη ταυτότητα.

Ο «βασιλιάς της κοκαΐνης» και ηγετικός στέλεχος της μαφίας της Καλαβρίας, Ντρανγκέτα, ήταν γνωστός για τα πολυτελή πάρτι που οργάνωνε στο Μιλάνο. Σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία, ο Μοράμπιτο βρισκόταν πίσω από το λαθρεμπόριο εκατοντάδων κιλών κοκαΐνης από τη Βραζιλία στην Ιταλία.
Το 2002 ο καταζητούμενος μαφιόζος κατέφυγε στην Ουρουγουάη, όπου ζούσε με πλαστά βραζιλιάνικα έγγραφα και με το όνομα Φρανσίσκο Καπελέτο. Για τη σύλληψη του αρχιμαφιόζου συνεργάστηκαν οι ιταλικές αρχές μαζί με τις αρχές της Ουρουγουάης. Ωστόσο, έβαλε το «χεράκι» του και ο Μοράμπιτο. Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, ο μαφιόζος έκανε το «μοιραίο» λάθος και οδήγησε την αστυνομία στα ίχνη του, όταν πήγε να γράψει την κόρη του σε κολέγιο με το πραγματικό της όνομα.
Ο δικηγόρος του μαφιόζου δήλωσε πως ο πελάτης του από το 1994 «ζούσε μια κανονική ζωή» και δεν είχε εμπλακεί σε εγκληματικές δραστηριότητες. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσής του στην Ιταλία, γεγονός που αναμένεται να γίνει τους προσεχείς μήνες, ο Μοράμπιτο θα παραμείνει φυλακισμένος στην Ουρουγουάη με την κατηγορία της κατοχής πλαστών εγγράφων και για δήλωση ψευδών στοιχείων ταυτότητας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι απέγιναν οι Έλληνες της Μαριούπολης μετά τη ρωσική εισβολή
Η ουκρανή βουλεύτρια μιλάει στην Athens Voice
Η Αλίνα Πολιακόβα, η Μιροσλάβα Ζαβάντσκα και ο Μιχάιλο Τκατς μιλούν από τα γραφεία της Ukrainska Pravda στο Κίεβο, λίγες ώρες μετά από μία ακόμη ρωσική επίθεση
28 ημέρες από το Τσερνιβτσί μέχρι το Κίεβο: η καθημερινότητα του πολέμου, οι άγρυπνες νύχτες και οι άνθρωποι που επιμένουν να συνεχίζουν
Η πολεμική ανταποκρίτρια της Kyiv Independent μιλά στην ATHENS VOICE λίγες ώρες μετά την επιστροφή της από την πρώτη γραμμή
Σχέδιο της Κομισιόν για την ανάσχεση της οικονομικής ισχύος της Κίνας
Ο πόλεμος στην Ουκρανία μέσα από τα μάτια ενός ανθρώπου που αγαπά την Ελλάδα
Εξαγγελία-μαμούθ ύψους 1,3 τρισ. δολαρίων εν μέσω οικονομικής πίεσης λόγω Ιράν
Γιατί ο τραγουδιστής τις τελευταίες ώρες δέχεται άγρια κριτική για το σχέδιο που φιγουράρει πάνω σε εισιτήρια συναυλιών του
Ο πρώτος Έξαρχος μετά από 300 χρόνια, που έμεινε στο Κίεβο από την πρώτη μέρα του πολέμου, μιλάει στην Athens Voice
Ο φωτορεπόρτερ που πηγαίνει εκεί όπου μόλις έπεσε ο πύραυλος μιλάει στην Athens Voice
Μια χώρα που μαθαίνει να ζει ανάμεσα στον πόλεμο, την εξάντληση και την επιμονή να συνεχίσει
Την αποκαλούσε σε συνομιλίες με άλλους άνδρες - πελάτες «νεκρό κρέας»
Τι γίνεται όταν το ακροατήριο δεν ακούει να μιλάνε τη γλώσσα του;
Eνώ η σύγκρουση έχει πλέον μπει στον έβδομο μήνα
Παραμένουν στη φυλακή των ΗΠΑ
Όσα δήλωσε ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο
Toν έχουν καταγγείλει η θετή κόρη του, η σύζυγός του, η πεθερά του, η κουνιάδα του και μία φίλη του ζευγαριού
Η υπηρεσία θα συνδέεται με το Facebook και το Instagram
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.