- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τραμπ έδιωξε και το «δεξί του χέρι» από τον Λευκό Οίκο
Και ο Στιβ Μπάνον είναι παρελθόν - ποιος είναι ο μοναδικός από την αρχική ομάδα που παραμένει
Ο Στιβ Μπάνον, ο επικεφαλής της στρατηγικής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, απομακρύνθηκε από τη θέση του στον Λευκό Οίκο, όπως ανέφερε μια πηγή που έχει γνώση της απόφασης του προέδρου.
Λίγο νωρίτερα, διαψεύδοντας μια πληροφορία της εφημερίδας New York Times που ανέφερε ότι ο Μπάνον είχε υποβάλει την παραίτησή του, μια άλλη πηγή είπε ότι δεν είχε σκοπό να φύγει οικειοθελώς από τον Λευκό Οίκο.
Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα, ο διευθυντής του ακροδεξιού ιστοτόπου Breitbart είχε παραιτηθεί από τις 7 Αυγούστου αλλά η επίσημη ανακοίνωση της παραίτησης καθυστέρησε, λόγω των γεγονότων στη Βιρτζίνια, το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Είναι ακόμα μία απομάκρυνση πρωτοκλασάτου στελέχους της ομάδας Τραμπ και πλέον από την αρχική ομάδα έχει μείνει μόνο η Κέλιαν Κόνγουέι (στη φωτογραφία αριστερά). Επίσης έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε την (όποια) αντίδραση του Μάιλο Γιαννόπουλου (σκληρού «ευαγγελιστή» των θέσεων Τραμπ), ο οποίος σχετίζεται με τον Μπάνον και το Breitbart.
Ο 63χρονος Μπάνον είναι πρώην αξιωματικός του αμερικανικού Ναυτικού, επενδυτής της Goldman Sachs και κινηματογραφικός παραγωγός.
Την Τρίτη, ο πρόεδρος Τραμπ υποστήριξε ότι οι αντιρατσιστές διαδηλωτές ήταν εξίσου υπεύθυνοι για τη βία με τους Νεοναζί και τους υπέρμαχους της λευκής υπεροχής που προκάλεσαν τα επεισόδια. Χθες εξέφρασε τη λύπη του για την απομάκρυνση των "ωραίων" μνημείων που τιμούσαν τη Συνομοσπονδία των Νοτίων, τις Πολιτείες και τους ανθρώπους που προκάλεσαν τον αμερικανικό εμφύλιο διεκδικώντας το δικαίωμά τους στη δουλοκτησία.
Πολλοί Ρεπουμπλικανοί, στελέχη επιχειρήσεων αλλά και κάποιοι στενοί συνεργάτες του προέδρου αντέδρασαν στις δηλώσεις αυτές, όμως ορισμένοι άλλοι, όπως ο αντιπρόεδρος Μάικ Πένς, τον στήριξαν.
Πιεζόμενος από τους μετριοπαθείς Ρεπουμπλικανούς να απομακρύνει τον Μπάνον, ο Τραμπ απέφυγε την Τρίτη να τον υποστηρίξει δημοσίως. "Θα δούμε τι θα γίνει με τον κ. Μπάνον", είπε όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους στον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη.
Ο Μπάνον, που είχε επίσης κατηγορηθεί για "διαρροές", μπήκε ξανά στο στόχαστρο εξαιτίας της συνέντευξης που παραχώρησε στο περιοδικό American Prospect, στην οποία εμφανίστηκε να υπονομεύει τη στάση του προέδρου Τραμπ απέναντι στη Βόρεια Κορέα. Ο ίδιος είπε σε συνεργάτες του ότι νόμιζε πως μιλούσε με κάποιον καθηγητή πανεπιστημίου και ότι η συζήτηση αυτή ήταν "εμπιστευτική". Έχει επίσης πει σε φίλους του ότι αν φύγει από τον Λευκό Οίκο δεν αποκλείεται να επιστρέψει στην προηγούμενη δουλειά του, στον ιστότοπο Breitbart.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eνώ η σύγκρουση έχει πλέον μπει στον έβδομο μήνα
Παραμένουν στη φυλακή των ΗΠΑ
Όσα δήλωσε ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο
Toν έχουν καταγγείλει η θετή κόρη του, η σύζυγός του, η πεθερά του, η κουνιάδα του και μία φίλη του ζευγαριού
Η υπηρεσία θα συνδέεται με το Facebook και το Instagram
Ο βιοχάκερ επιχειρηματίας που θέλει να πατάξει τον θάνατο στο πιο αλλόκοτο πείραμα με τη σύντροφό του, Κέιτ Τόλο
Παρουσιάστηκε ο Νόμος για την Οικονομικά Προσιτή Στέγαση από την Κομισιόν
2,7 δισ. ευρώ διαχειρίζεται ο μεγαλοεπενδυτής Κρις Ρόκος, ο οποίος αποφάσισε να μεταφέρει τη φορολογική του έδρα στην Ελλάδα
Με αφορμή τον θάνατο ενός εγκληματία πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία και την πολιτική αποσιώπησης
Ποιες βασιλικές οικογένειες δίνουν το παρών
Περισσότεροι από 46.000 Νορβηγοί πέρασαν μπροστά από το φέρετρό του τις τελευταίες ημέρες
Το πλοίο μετέφερε 2 εκατ. βαρέλια μαζούτ
Δεξαμενόπλοιο υπό παναμαϊκή σημαία δέχθηκε επίθεση - Η πυρκαγιά που ξέσπασε κατασβέστηκε
Γιατί ο φόβος του ισλαμισμού δεν μπορεί να γίνει άλλοθι για την ανοχή απέναντι στην ακροδεξιά
Διπλωματική σύγκρουση χωρίς προηγούμενο μετά τις κυρώσεις του Λονδίνου για τους οικισμούς
Ο κόσμος των καθαρτικών, της πρόκλησης εμετού και της ανηλεούς κατάναλωσης φαγητού
Έρευνα του ECFR αποκαλύπτει κρίση εμπιστοσύνης και διεύρυνση του «χάσματος φαντασίας»
Οι γονείς του βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα του συμβάντος
Το έργο στο οποίο συμμετέχει
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου που προκάλεσε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.