- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Λαγκάρντ: Δεν αποκλείω να μεταφερθούμε στην Κίνα
Ποια Ουάσινγκτον; Στο Πεκίνο ανοίγουν οι δουλειές και το Ταμείο ετοιμάζει βαλίτσες
Πάω, όπου υπάρχει χρήμα. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δανείζει εδώ και δεκαετίες κράτη ανά τον πλανήτη, ζητώντας δημοσιονομική προσαρμογή κομμένη και ραμμένη στα πιστεύω του. Βλέποντας, λοιπόν, την οικονομία της Κίνας να πηγαίνει... τρένο, δεν είναι να απορεί κάποιος που ετοιμάζεται να ανέβει πάνω.
Η επικεφαλής του Ταμείου το έθεσε το ζήτημα, επισημαίνοντας πως η έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) είναι πιθανό να μεταφερθεί στο Πεκίνο μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, εάν η κινεζική οικονομία συνεχίσει εντός της δυναμικής αναπτυξιακής της πορείας και το ΔΝΤ εξακολουθήσει να μεταρρυθμίζεται. Όπως είπε σε εκδήλωση ενός think tank με έδρα την Ουάσινγκτον (Center for Global Development), μία από τις ουσιαστικές προτεραιότητες του Ταμείου για την επόμενη δεκαετία, είναι «η καλύτερη αντιπροσώπευση των οικονομιών των κρατών-μελών του».
«Προκειμένου, λοιπόν, να παρακολουθεί άμεσα τις εξελίξεις, το ΔΝΤ θα πρέπει να είναι όσο πιο αντιπροσωπευτικό γίνεται, ενώ εάν οι σημερινές αναπτυξιακές τάσεις συνεχιστού, αυτό θα σημαίνει πως κάποιες μεγάλες αναπτυσσόμενες οικονομίες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τον κίνδυνο να μην εκπροσωπούνται όπως πρέπει, τελικά θα έχουν καλύτερη εκπροσώπηση εντός του ΔΝΤ» υποστήριξε η Κριστίν Λαγκάρντ.
«Υπάρχει, λοιπόν, η πιθανότητα για το ΔΝΤ, να μεταφέρει την έδρα του στο Πεκίνο, εάν η κινεζική οικονομία συνεχίσει ν' αναπτύσσεται με την παρούσα οικονομική δυναμική και εφόσον θα υπάρχει καλύτερη εκπροσώπησή της, εντός του Ταμείου» κατέληξε το Νο1 του διεθνούς χρηματοπιστωτικού οργανισμού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.