- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Αμερικανικό Πεντάγωνο: Δεν έχουμε ιδέα για τον τύπο του πυραύλου που εκτόξευσε η Πιονγκγιάνγκ (video)
Προβληματισμός στις ΗΠΑ για τις προοπτικές του οπλοστασίου που δημιουργεί η Βόρεια Κορέα
Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανέφερε πως δεν έχει ξαναδεί τον τύπο του βαλλιστικού πυραύλου που εκτόξευσε την Τρίτη η Βόρεια Κορέα, μετέδωσε το Reuters, επισημαίνοντας ότι η δοκιμή έγινε από κινητό εκτοξευτή σε νέα θέση στο εργοστάσιο αεροσκαφών Panghyon.
Η εκτόξευση του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) προκάλεσε την έντονη ενόχληση Ιαπωνίας, Νότιας Κορέας και ΗΠΑ. Παρά τις διεθνείς απαγορεύσεις και τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε., η Βόρεια Κορέα συνεχίζει τις δοκιμές πυραύλων, με την ηγεσία της χώρας να αναφέρει πως η ανάπτυξη του βαλλιστικού προγράμματος εγγυάται την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με Αμερικανούς ειδικούς, ο ICBM μπορεί -υπό προϋποθέσεις- να πλήξει την Αλάσκα. Η απόκτηση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, που θα μπορεί να φέρει μια μικρού μεγέθους πυρηνική κεφαλή, αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για το αυταρχικό καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ.
Η κρατική τηλεόραση της ασιατικής χώρας έδωσε το πρωί της Τετάρτης στη δημοσιότητα εικόνες από τον χώρο της εκτόξευσης. Παρών ήταν και ο πρόεδρος της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος δεν σταματούσε να πανηγυρίζει.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η «συμφωνία χωρίς τέλος» προβλέπει δύο νέες βάσεις
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η τάση αυτή πιθανότατα συνδέεται με την ταχύτερη πρόσβαση σε διαγνώσεις
Μέρος των χρημάτων θα κατευθυνθεί στην εκπαίδευση γιατρών
Και ο ΟΗΕ στο στόχαστρο
«Είναι ο πεθερός ενός παίκτη της Γουέστ Χαμ;», απάντησε ο πρώην δήμαρχος Μάντσεστερ
«Επίλυση των ζητημάτων στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκαιο»
Έναν χρόνο μετά τη φονική επίθεση σε συναγωγή
Ακυρώθηκαν οι 3 επόμενες συναυλίες
Ένα σημείο τριβής αφορά την κηδεία της
Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για τη περίοδο 2025-2026
Έναν μήνα αφότου εξέπνευσε σε ηλικία 36 ετών
Οι αναφορές στο Στενό του Ορμούζ και το μήνυμα στον Πούτιν
Σύμφωνα με όσα φέρονται να είπαν στην αστυνομία, η πράξη τους έγινε «για πλάκα»
Εν μέσω διαμάχης με μέσα μαζικής ενημέρωσης
Ο 27χρονος γιος της Σίντι Κρόφορντ βρέθηκε νεκρός σε κέντρο αποκατάστασης
Στο μικροσκόπιο οι μπίζνες του Ντον Τζούνιορ
Ο 43χρονος είχε μείνει ανάπηρος έπειτα από επέμβαση για τοποθέτηση πλέγματος για κήλη
Ο πιλότος πιθανότατα διεσώθη, ένας τραυματίας στο έδαφος
Νάρκες, drones και αποκλεισμένοι δρόμοι έχουν μετατρέψει το Ολέσκι σε παγίδα για τους αμάχους
Το «Swan Song: Diana, My Sister» κυκλοφόρησε την Τρίτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.