- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Ένοικος του φλεγόμενου κτιρίου στο Λονδίνο: Ο συναγερμός δεν χτύπησε ποτέ! (video)
«Τριτοκοσμικά τα μέτρα πυροπροστασίας κι ασφάλειας»
Πληθαίνουν οι καταγγελίες ενοίκων για ελλιπή μέτρα πυροπροστασίας και ασφάλειας από τη διαχειρίστρια εταιρεία του κτιρίου των 24 ορόφων στο Δυτικό Λονδίνο, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες λίγο πριν από τη 1 τα ξημερώματα της Τετάρτης (τοπική ώρα).
Ένας ένοικος που κατάφερε να βγει ζωντανός από το Grenfell Tower μαζί με τη σύζυγο και τα δυο του παιδιά κατήγγειλε on camera στο Sky News ότι ο συναγερμός για πυρκαγιά δεν χτύπησε ποτέ.
Σύμφωνα δε με βρετανικά μέσα, τα μέτρα πυροπροστασίας χαρακτηρίζονται «τριτοκοσμικά», ενώ η ύπαρξη δομικών υλικών από την ανακαίνιση που έγινε πρόσφατα στην πρόσοψη του κτιρίου θεωρείται η πιθανότερη αιτία του ξεσπάσματος της πύρινης λαίλαπας. Ανάλογες φωτιές είχαν ξεσπάσει και σε ουρανοξύστες στο Ντουμπάι.
Την ίδια ώρα, υπάρχουν καταγγελίες για καθυστέρηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Οι ένοικοι καταγγέλλουν ότι τους είχε δοθεί να παραμείνουν μέσα, αλλά πολλοί κάηκαν ζωντανοί επειδή επί μισή ώρα ήταν μέσα, ενώ οι φλόγες έτρεχαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η φωτιά ξεκίνησε από τον τέταρτο όροφο και μέσα σε 40-45 λεπτά επεκτάθηκε σε όλο το κτίριο!
Η πρώτη διμοιρία πυροσβεστών έφτασε στο σημείο 6 λεπτά έπειτα από την πρώτη κλήση κι αριθμούσε 200 άνδρες από 40 πυροσβεστικούς σταθμούς.
Προς το παρόν, γίνεται επίσημα λόγος για 6 νεκρούς, ενώ πέντε νοσοκομεία έχουν δεχθεί 50 τραυματίες, την ώρα που οι ένοικοι υπολογίζονται σε περίπου 400!
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Κανείς δεν πιστεύει ότι η αυτορρύθμιση αρκεί» υποστήριξε
Ενώ τα δίδυμα ΗΠΑ vs Κίνα και ΗΠΑ vs Ιράν καλύπτουν τις φωτιές στη χειμαζόμενη Ουκρανία, ο πόλεμος φέρνει μεγάλη ακρίβεια
Ανεβαίνει η ένταση μεταξύ Τελ-Αβίβ και Άγκυρας
Η προσωρινή πρόεδρος Ροντρίγκεζ προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια των ΗΠΑ
Αιφνιδίασε τους πελάτες στο Ρέντμπεργκ στην πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή μετά την άνοδό του στον θρόνο
Αφορμή για τις διαδηλώσεις ήταν η έξωση της 87χρονης Μαρικάρμεν από το διαμέρισμά της
Ανοίγει ο δρόμος για τη διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών εκλογών
Μόνο η διπλωματία μπορεί να οδηγήσει σε μια διευθέτηση της κρίσης, τονίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα δύο ζώα θα περάσουν τα επόμενα δέκα χρόνια σε έναν ζωολογικό κήπο στην Ατλάντα
Eκατοντάδες διαδηλωτές καταγγέλλουν την έξωση της 87χρονης
Η αστυνομία έχει χαρακτηρίσει την υπόθεση «μείζον περιστατικό»
«Αυτό που είναι νόμιμο δεν είναι απαραίτητα ηθικό», δήλωσε ο ποντίφικας από τη Λούρδη
H ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού μπροστά σε άδεια έδρανα εν όψει των εκλογών στο Ισραήλ
Στο πλευρό της 87χρονης γυναίκας διαδηλωτές
Πόσα μπορεί κανείς άραγε να περιμένει από έναν οργανισμό χωρίς καμία ουσιαστική ισχύ στην εποχή της πολυκρίσης;
Τα μυστικά της επιτυχίας και τη φιλοσοφία της ζωής του μοιράστηκε ο χολιγουντιανός σταρ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα επιτύχει τους στόχους της «ανεξαρτήτως συνθηκών»
«Θα μπορούσατε να είστε εσείς η επόμενη Μαρικάρμεν», έγραφαν τα πανό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.