- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ιταλία: - Σάλος για την πρόταση να τιμωρείται αυστηρότερα ο βιασμός όταν διαπράττεται από πρόσφυγα
Δια στόματος στελέχους της κεντροαριστεράς
Έντονες επικρίσεις και πολιτικές αντιδράσεις προκάλεσε τοποθέτηση της Ντέμπορα Σερακιάνι, πρώην αντιπροέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος και νυν περιφερειάρχη της περιοχής Φριούλι Βενέτσια Τζούλια.
«Ο βιασμός είναι πάντα μια πράξη μισητή και σιχαμερή. Γίνεται, όμως, ακόμη πιο απαράδεκτη όταν διαπράττεται από όποιον ζητά και εξασφαλίζει προστασία από τη χώρα μας», δηλαδή από πρόσφυγα, τόνισε η Σερακιάνι, από τους στενούς συνεργάτες του Ματέο Ρέντσι.
«Σε περιπτώσεις σαν και αυτή μπορώ να καταλάβω την αποστροφή που νιώθει, κανείς, προς άτομα που διαπράττουν τόσο φοβερά αδικήματα.
Θεωρώ ότι η υποχρέωση ανθρωπιστικής υποδοχής δεν μπορεί να μην συνδέεται με άλλο τόσο υποχρεωτικό αίσθημα δικαιοσύνης, που πρέπει να ασκείται προς όποιον δεν σέβεται ένα σύμφωνο υποδοχής.
Πράξεις σαν και αυτή, θεωρώ ότι πρέπει να προβλέπουν την απέλαση, αφού βέβαια ο υπεύθυνος έχει πρώτα εκτίσει την ποινή του. Και αν υπάρχει νομικό κενό, αυτό πρέπει να αντιμετωπισθεί», συμπλήρωσε η Σερακιάνι.
Οι δηλώσεις της έγιναν έπειτα από σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης γυναίκας, στην Τεργέστη, για την οποία θα δικαστεί Ιρακινός ο οποίος έχει ζητήσει άσυλο.
Η άποψή, όμως, ότι το τρομερό αυτό αδίκημα, στην περίπτωση που διαπράττεται από ξένο, πρέπει να τιμωρείται αυστηρότερα, προκάλεσε πολλές έκπληκτες και οργισμένες αντιδράσεις.
«Οι δηλώσεις αυτές μας αφήνουν άναυδους. Οι θέσεις υπέρ μιας επιπλέον τιμωρίας είναι απαράδεκτες. Ο βιασμός μιας γυναίκας είναι πάντα εξίσου μισητή πράξη που δεν πρέπει να ζυγίζεται», γράφουν δημοτικοί σύμβουλοι της κεντροαριστεράς στο Μιλάνο.
«Ελπίζω να της προσφέρει υποψηφιότητα ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι. Αν το πράξει και πάλι το Δημοκρατικό Κόμμα, σημαίνει ότι έχει γίνει σαν τη Λέγκα», έγραψε στο διαδίκτυο ο γνωστός συγγραφέας και δημοσιογράφος Ρομπέρτο Σαβιάνο. Επικριτικά σχόλια έφτασαν από χιλιάδες άλλους χρήστες του ίντερνετ.
Ο εκπρόσωπος του αριστερού κινήματος «'Αρθο Ένα», Φραντσέσκο Λαφόρτζια, δήλωσε ότι «δεν πρόκειται μόνον για την εξτρεμιστική τάση ενός κόμματος», αλλά και για «και για μια κρίσιμη κατάσταση σε όλη τη χώρα, στο πεδίο του πολιτισμού». «Ελπίζω κάποιος να σταματήσει αυτό το παραλήρημα», ολοκλήρωσε ο Λαφόρτζια.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Επαναστατικό Δικαστήριο του Ιράν επέβαλε επίσης απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και περιορισμούς στα social media
Κάνει λόγω για νοθεία στις εκλογές της Βραζιλίας και πως η «εγκληματική οργάνωση» του Λούλα του έκλεψε τη νίκη
«Συνεχίστε με κανονική ταχύτητα» - Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της El País
Οικογένειες αγωνιούν να μάθουν νέα για τους αγαπημένους τους
Φόρος 6% αναμένεται να επιβληθεί στις τράπεζες από τον Ιανουάριο του 2027
Η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας
Στους 68 οι νεκροί, 15 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση
Ρεκόρ εδρών για τα αραβικά κόμματα
Σχεδόν 80 τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, με 15 να βρίσκονται σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση
Η Ισπανία διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας στην Ευρώπη και το το δεύτερο μεγαλύτερο παγκοσμίως μετά την Κίνα
Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δίνουν στα δύο αραβικά κόμματα, την Ενιαία Λίστα και το Ρα’αμ, τουλάχιστον 19 από τις 120 έδρες της Βουλής
Τι είναι, πώς καταμετρώνται και ποια κόμματα μπορεί να ωφεληθούν
Συγκλονισμένη η χώρα, ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών
Το σύστημα ασφαλείας LZB παρουσίασε βλάβη το πρωί της Τετάρτης
Τουλάχιστον 64 οι νεκροί, φόβοι για ακόμα περισσότερους
Θα ορίσει τις προσεχείς ημέρες έναν υποψήφιο, στον οποίο θα αναθέσει την προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης
Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει βίζες εισόδου στην οικογένεια Μπολσονάρου
Η κατάσταση της παιδείας στη Γαλλία και η πολιτική «δώσε περισσότερα σε αυτούς που έχουν λιγότερα»
Συντρίμμια, εκτροχιασμένα βαγόνια, βαλίτσες και άλλα αντικείμενα επιβατών
Η πολιτική εκπροσώπηση της αραβικής μειονότητας, οι διαφορετικές στρατηγικές των κομμάτων και οι περιορισμοί που αντιμετωπίζουν στο ισραηλινό πολιτικό σύστημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.