- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ελάχιστη διαφορά Μέρκελ - Σουλτς σε δημοσκόπηση για τη Β. Ρηνανία Βεστφαλία
Είναι το μεγαλύτερο γερμανικό κρατίδιο
Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU) προηγείται κατά μία ποσοστιαία μονάδα του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD), σύμφωνα με την δημοσκόπηση του δεύτερου δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου ZDF, την τελευταία η οποία διεξήχθη πριν τις εκλογές της Κυριακής στην Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία, το μεγαλύτερο γερμανικό κρατίδιο. Έτσι τα ποσοστά των δύο κομμάτων είναι 32% για το CDU (σταθερό σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του ZDF) και 31% (+1%) αντίστοιχα.
Οι Πράσινοι (Die Grünen) λαμβάνουν 6,5% (-1%) ,το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) ανεβάζει το ποσοστό του στο 13,5% (+1,5%), η Αριστερά (Die Linke) παραμένει σταθερή στο 6% και το ακροδεξιό -λαϊκιστικό κόμμα "Εναλλακτική για την Γερμανία" (AfD) αυξάνει το ποσοστό του κατά 0,5% και ανέρχεται σε 6,5%.
Εάν τα ποσοστά αυτά επαληθευτούν στην κάλπη, τότε ο νυν κυβερνών συνασπισμός Σοσιαλδημοκρατών -Πρασίνων δεν θα είναι πλέον δυνατός. Πιθανά μετεκλογικά σενάρια είναι είτε ένας μεγάλος συνασπισμός μεταξύ CDU και SPD, είτε ένας συνασπισμός CDU, FDP, Πρασίνων. Τα ποσοστά αυτά δεν αρκούν για έναν συνασπισμό Σοσιαλδημοκρατών, Αριστεράς και Πρασίνων. Εξ άλλου η επικεφαλής του ψηφοδελτίου του SPD Χανελόρε Κραφτ τον απέκλεισε με πρόσφατη δήλωσή της.
Οι τοπικές εκλογές στην Β. Ρηνανία Βεστφαλία θεωρούνται ανέκαθεν βαρόμετρο για τις ομοσπονδιακές εκλογές, οι οποίες θα γίνουν τον Σεπτέμβριο. Υπενθυμίζεται ότι το κρατίδιο αυτό είναι προπύργιο των Σοσιαλδημοκρατών και ιδιαίτερη πατρίδα του υποψήφιου καγκελάριού τους Μάρτιν Σουλτς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eνώ η σύγκρουση έχει πλέον μπει στον έβδομο μήνα
Παραμένουν στη φυλακή των ΗΠΑ
Όσα δήλωσε ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο
Toν έχουν καταγγείλει η θετή κόρη του, η σύζυγός του, η πεθερά του, η κουνιάδα του και μία φίλη του ζευγαριού
Η υπηρεσία θα συνδέεται με το Facebook και το Instagram
Ο βιοχάκερ επιχειρηματίας που θέλει να πατάξει τον θάνατο στο πιο αλλόκοτο πείραμα με τη σύντροφό του, Κέιτ Τόλο
Παρουσιάστηκε ο Νόμος για την Οικονομικά Προσιτή Στέγαση από την Κομισιόν
2,7 δισ. ευρώ διαχειρίζεται ο μεγαλοεπενδυτής Κρις Ρόκος, ο οποίος αποφάσισε να μεταφέρει τη φορολογική του έδρα στην Ελλάδα
Με αφορμή τον θάνατο ενός εγκληματία πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία και την πολιτική αποσιώπησης
Ποιες βασιλικές οικογένειες δίνουν το παρών
Περισσότεροι από 46.000 Νορβηγοί πέρασαν μπροστά από το φέρετρό του τις τελευταίες ημέρες
Το πλοίο μετέφερε 2 εκατ. βαρέλια μαζούτ
Δεξαμενόπλοιο υπό παναμαϊκή σημαία δέχθηκε επίθεση - Η πυρκαγιά που ξέσπασε κατασβέστηκε
Γιατί ο φόβος του ισλαμισμού δεν μπορεί να γίνει άλλοθι για την ανοχή απέναντι στην ακροδεξιά
Διπλωματική σύγκρουση χωρίς προηγούμενο μετά τις κυρώσεις του Λονδίνου για τους οικισμούς
Ο κόσμος των καθαρτικών, της πρόκλησης εμετού και της ανηλεούς κατάναλωσης φαγητού
Έρευνα του ECFR αποκαλύπτει κρίση εμπιστοσύνης και διεύρυνση του «χάσματος φαντασίας»
Οι γονείς του βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα του συμβάντος
Το έργο στο οποίο συμμετέχει
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου που προκάλεσε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.