- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βρετανία: Πρόωρες εκλογές στις 8 Ιουνίου ανακοίνωσε η Τερέζα Μέι (video)
Η πρωθυπουργός ανακοίνωσε την απόφασή της σε έκτακτο διάγγελμα έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο
Σε έκτακτο διάγγελμά της έξω από πρωθυπουργικό γραφείο στην Ντάουνινγκ Στριτ, η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ανακοίνωσε σήμερα την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου, για την εξασφάλιση ισχυρής λαϊκής εντολής.
UK PM @theresa_may announces snap general electionhttps://t.co/JRjQmfCY6Z pic.twitter.com/yZbVqY70ng
— BBC Breaking News (@BBCBreaking) April 18, 2017
Σε ένα προεκλογικού τύπου διάγγελμα, σε προσωπικό τόνο, η Μέι απευθύνθηκε στη βρετανική κοινή γνώμη λέγοντας ότι κάθε ψήφος στους Συντηρητικούς θα ισχυροποιήσει τη θέση της στις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους.
«Η Βρετανία επέλεξε το Brexit και δεν υπάρχει γυρισμός» επισήμανε η βρετανίδα πρωθυπουργός. Η Τερέζα Μέι προέβη σε σύντομο απολογισμό της θητείας της, δηλώνοντας ότι όταν έγινε πρωθυπουργός, η χώρα χρειαζόταν σταθερότητα, κάτι που έκανε.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας κάλεσε την αντιπολίτευση να συμφωνήσει στις πρόωρες εκλογές στη Βουλή των Κοινοτήτων, ώστε «να αφήσουμε το λαό να αποφασίσει». «Ας απομακρύνουμε τον κίνδυνο της αβεβαιότητας και της αστάθειας… Θα δώσω στη χώρα την ισχυρή ηγεσία που χρειάζεται» διαβεβαίωσε η κ. Μέι.
Σημειώνεται πως η απόφαση της πρωθυπουργού για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου πρέπει να επικυρωθεί με πλειοψηφία δύο τρίτων από το Κοινοβούλιο.
Υπενθυμίζεται πως η κα Μέι δεν έχει εκλεγεί από το λαό, καθώς επιλέχθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα των Συντηρητικών για να αντικαταστήσει τον Ντέιβιντ Κάμερον μετά από την παραίτησή του στον απόηχο του δημοψηφίσματος υπέρ του Brexit.
Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι θέλει την ισχυρή λαϊκή εντολή που προβλέπουν για το κόμμα της όλες οι δημοσκοπήσεις ώστε να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για το Brexit εντός των επόμενων εβδομάδων.
Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός πως μετά το διάγγελμα της πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές, η στερλίνα βρέθηκε σε υψηλό δύο μηνών έναντι του δολαρίου, στα 1,264 δολάρια.
Πηγή: skai.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πληροφορίες αναφέρουν σχέδιο αιφνιδιαστικής επίθεσης από σκάφος ανοικτά των αμερικανικών ακτών
Το ψήφισμα καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν στην περιοχή και καλεί την Τεχεράνη να τις σταματήσει άμεσα
Τηλεφωνική επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν με τον πρόεδρο Αούν και στήριξη της ΕΕ στον λαό του Λιβάνου
Βρετανική βόμβα 250 κιλών εντοπίστηκε στον Έλβα - Μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης στο κέντρο της πόλης
Κλιμάκωση στη σύγκρουση Ισραήλ–Λιβάνου μετά από μαζική επίθεση ρουκετών της Χεζμπολάχ
«Η Ρωσία μπορεί να στείλει στρατό στο Ιράν», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο Μακρόν κάλεσε τη Χεζμπολάχ να παραδώσει τα όπλα
Καμία ανησυχία για ενδεχόμενες επιθέσεις στο έδαφός μας, δηλώνει ο Τραμπ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.