Κοσμος

Ανθρωποκυνηγητό στις ΗΠΑ για τον μανιακό «δολοφόνο του Facebook Live» (σκληρές εικόνες, video)

Σκότωσε έναν παππού στο δρόμο, ανάρτησε το βίντεο και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να δολοφονεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
350125-726267.jpg

Ανθρωποκυνηγητό σε τουλάχιστον πέντε πολιτείες των ΗΠΑ έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό ενός 37χρονου, ο οποίος φέρεται να σκότωσε έναν ηλικιωμένο στο δρόμο, ανάρτησε το βίντεο της δολοφονίας στο Facebook δηλώνοντας πως έχει σκοτώσει ήδη 13 ανθρώπους και θα συνεχίσει.

Ο ύποπτος Στιβ Στίβενς σκότωσε τον 74χρονο Ρόμπερ Γκοντγουίν στο Οχάιο. Τον δολοφόνησε την Κυριακή του Πάσχα και ενώ το θύμα του επέστρεφε σπίτι του από το πασχαλινό γεύμα με την οικογένειά του.

Ρόμπερτ Γκοντγουίν

Η αστυνομία έχει ζητήσει από τους κατοίκους πέντε πολιτειών, του Οχάιο, της Ιντιάνα, του Μίσιγκαν, της Νέας Υόρκης και της Πενσυλβανία, να είναι σε κατάσταση επιφυλακής καθώς ο ύποπτος μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε και θεωρείται ότι είναι «επικίνδυνος και οπλισμένος».

Ο ύποπτος φέρεται να έχει μεταδώσει ζωντανά δολοφονία του ηλικιωμένου μέσω της εφαρμογής Facebook Live, όμως η εταιρεία υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε ζωντανή μετάδοση.

«Κατανοούμε ότι πρέπει να βελτιωθούμε», δήλωσε ανώτατο στέλεχος του Facebook και διαβεβαίωσε ότι αναθεωρείται όλο το πλαίσιο των αναρτήσεων μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το βίντεο της δολοφονίας απενεργοποιήθηκε περίπου δύο ώρες μετά την ανάρτηση στο Facebook. «Πρόκειται για φρικιαστικό έγκλημα και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τέτοιου είδους περιεχόμενο στο Facebook. Προσπαθούμε σκληρά να διατηρήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον και είμαστε σε επαφή με τις αρχές σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης και όταν υπάρχουν άμεσες απειλές κατά της ζωής ή της ασφάλειας ανθρώπων», ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας. 

Το αστυνομικό τμήμα του Κλίβελαντ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του 37χρονου υπόπτου και προσφέρει ανταμοιβή 50.000 δολαρίων για πληροφορίες που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό του. «Ο Στιβ παραμένει ασύλληπτος. Τον καλούμε να παραδοθεί. Εάν δεν το κάνει, να γνωρίζει ότι θα τον βρούμε», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Κλίβελαντ.  

δολοφόνος του Facebook

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ