- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Σκωτία: Το κοινοβούλιο αγνόησε τη Μέι και ψήφισε υπέρ του δημοψηφίσματος για ανεξαρτητοποίηση
Στα τέλη του 2018, ή εντός του 2019
Το κοινοβούλιο της Σκωτίας ψήφισε σήμερα υπέρ της διεξαγωγής ενός νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτητοποίηση της χώρας από το Ηνωμένο Βασίλειο στα τέλη του 2018, ή εντός του 2019, μόλις αποσαφηνιστούν οι όροι της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στηρίζοντας την πρωτοβουλία της πρωθυπουργού Νίκολα Στέρτζον.
Με ψήφους 69 υπέρ και 59 κατά, οι Σκοτσέζοι βουλευτές, έπειτα από δυο ημέρες συζήτησης στο αποκεντρωμένο κοινοβούλιο, έδωσαν την εξουσία στη Στέρτζον να επιδιώξει να λάβει άδεια από το βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο για να προχωρήσει σε προετοιμάσεις για τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος.
Στο δημοψήφισμα του 2014, οι Σκοτσέζοι ψήφισαν ενάντια στην ανεξαρτησία της χώρας από το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά η Στέρτζον υποστηρίζει ότι οι συνθήκες άλλαξαν έπειτα από την επικράτηση μεν του Brexit σε συνολικά ποσοστά ψήφων στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά την επικράτηση του ψήφου υπέρ της παραμονής στην ΕΕ στην Σκωτία.
Η βρετανική κυβέρνηση, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, τόνισε ότι δεν πρόκειται να εισέλθει σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της Σκωτίας για την διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος, επισημαίνοντας πως θα είναι άδικο για τους πολίτες της Σκωτίας να τοποθετηθούν σε μια τόσο σημαντική απόφαση χωρίς να έχουν τις απαραίτητες πληροφορίες για την μελλοντική σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ερώτημα για τις τεράστιες επενδύσεις
Γιατί οι τεχνολογικοί κολοσσοί αντιδρούν
Δύο καταδιωκτικά αεροσκάφη αναγκάστηκαν να απογειωθούν για το συνοδεύσουν
Το ανατριχιαστικό ηχητικό ντοκουμέντo
Πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών σχεδιάζει να διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών - Τι αναφέρει το δημοσίευμα
Ο Χούμπερτ Άιβανγκερ βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Βερολίνο
Νέα δεδομένα στην πολιτική κρίση του Ισραήλ
Ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός ανταλλαγής πληροφοριών της ΕΕ
Αντιδράσεις για την επιβολή στρατιωτικής θητείας στους σπουδαστές θρησκευτικών σχολών
Τι έδειξαν οι ανεξάρτητες έρευνες
Το αεροσκάφος έπεσε με τη μύτη στο έδαφος από ύψος 35.000 ποδιών
Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους 70 σχεδόν πόλεων
Το μέτρο επιτρέπει σε άτομα που διατηρούν σχέσεις με περισσότερους από έναν συντρόφους να καταχωρίζουν επίσημα τη σχέση τους
Αγωνία στη Σίλικον Βάλεϊ μετά την αλλαγή συσχετισμών - Στο στόχαστρο Μασκ, Ζούκερμπεργκ και Μπέζος
Σε θέση μάχης οι «δελφίνοι» με το βλέμμα στις αμερικανικές εκλογές 2028
Οι φόβοι για νέα στρατιωτικά πλήγματα και οι πιέσεις για διπλωματική λύση
Η Πιονγκγιάνγκ κατηγορείται εδώ και καιρό για την ύπαρξη στρατοπέδων συγκέντρωσης στο έδαφός της
Η αύξηση αφορά πάνω από 2 εκατ. εργαζομένους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.