- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Η θαρραλέα Mama Yuli έχει ιδρύσει την πρώτη τρανς κοινότητα της Ινδονησίας
Και διοργανώνει τα δικά της ιδιαίτερα καλλιστεία
Στη μακρινή Ινδονησία υπάρχει μια ολόκληρη transgender κοινότητα, η «Waria», της οποίας ηγείται μια θαρραλέα γυναίκα - σύμβολο για την περιοχή. Σκοπό της έχει την προστασία και τη φροντίδα των τρανς γυναικών της χώρας.

Η Mama Yuli μεγάλωσε σε ένα απομακρυσμένο χωριό στο νησί Παπούα, της ανατολικής Ινδονησίας. Από μόλις 11 ετών κατάλαβε ότι δεν είναι straight, όμως ζούσε σε ένα μοναχικό μέρος. «Άρχισα να νιώθω έλξη για τους άνδρες. Σκεφτόμουν τι ακριβώς είναι αυτό το συναίσθημα, είναι αρρώστια; Δεν υπήρχε κανείς γκέι ή τράνς εκεί όπου έμενα. Στα 18 πήγα με μια τρανς φίλη μου από το πανεπιστήμιο στη Τζακάρτα και τότε κατάλαβα ότι υπάρχει και αυτός ο διαφορετικός κόσμος». Στη Τζακάρτα δεν ήταν πια μόνη. «Ένιωσα σαν να έφυγε ένα βάρος από πάνω μου. Είδα ότι φορώντας όμορφα ρούχα και μακιγιάζ μπορείς να προσελκύσεις ευκολότερα άνδρες» πρόσθεσε.

Επειδή η Mama Yuli δεν ήταν αρκετά όμορφη για να γίνει πόρνη, αποφάσισε να γίνει η προστάτιδα τους, παρόλο που η οικογένειά της απείλησε να την σκοτώσει και την απέρριψε λόγω της εμφάνισής της. Τώρα όμως είναι η πρώτη Waria με μεταπτυχιακό στα νομικά και έχει ιδρύσει τον πρώτο οίκο ευγηρίας για τρανς άτομα, τα οποία έχουν αποκοπεί από την οικογένειά τους.

Επίσης έχει δημιουργήσει τα ετήσια καλλιστεία για γυναίκες Waria, τα οποία πριν λίγα χρόνια ήταν ανοικτά για το κοινό, όμως ύστερα από επιθέσεις που δέχτηκαν, πλέον διεξάγονται σε κλειστό κύκλο. Όμως λόγω της διάδοσης του Ισλάμ στην Ινδονησία και της επικρατούσας θρησκείας, η δουλειά της Mama Yuli έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολη, καθώς δεν είναι εύκολο να είσαι διαφορετικός σε μια θεοκρατική κοινωνία όπως η Ινδονησία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή η απόφαση για την επόμενη κυβέρνηση
O κωμικός βρέθηκε ένοχος για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις
Ιταλικά ΜΜΕ δημοσίευσαν τα απειλητικά μειλ που έλαβαν
Οι αρκούδες γκρίζλι αποτελούν προστατευόμενο είδος στη Βρετανική Κολομβία
Η ανάρτηση που συζητήθηκε
Η απόφαση του δικαστηρίου για τον 35χρονο
Το ασυνήθιστο στοιχείο που προβληματίζει τους ειδικούς ασφαλείας
Διαρροή εγγράφων φέρνει στο φως τη βαθιά στρατιωτική συνεργασία Μόσχας και Τεχεράνης
Το ερώτημα για τις τεράστιες επενδύσεις
Γιατί οι τεχνολογικοί κολοσσοί αντιδρούν
Δύο καταδιωκτικά αεροσκάφη αναγκάστηκαν να απογειωθούν για το συνοδεύσουν
Το ανατριχιαστικό ηχητικό ντοκουμέντo
Πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών σχεδιάζει να διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών - Τι αναφέρει το δημοσίευμα
Ο Χούμπερτ Άιβανγκερ βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Βερολίνο
Νέα δεδομένα στην πολιτική κρίση του Ισραήλ
Ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός ανταλλαγής πληροφοριών της ΕΕ
Αντιδράσεις για την επιβολή στρατιωτικής θητείας στους σπουδαστές θρησκευτικών σχολών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.