Κοσμος

Ο Anthony Bourdain έχασε 15 κιλά και εξηγεί το πώς

Ένας από τους διασημότερους σεφ στον κόσμο, αντιμέτωπος με το φαγητό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
342443-711914.jpg

Tι κάνει ένας αναγνωρισμένος σεφ - συγγραφέας - τηλεοπτικός παρουσιαστής, ώστε όχι μόνο να μην παίρνει βάρος αλλά αντιθέτως να είναι πλέον 15 κιλά ελαφρύτερος από ό,τι στο παρελθόν;

Τις διατροφικές του συνήθειες πίσω από τις κάμερες αποκάλυψε πρόσφατα ο Anthony Bourdain, στο πλαίσιο ενός μεγάλου αφιερώματος του ΤΝΥ.

Μεταξύ άλλων, λοιπόν, μάθαμε ότι μία από τις μεγαλύτερες παγίδες του να είσαι ένας αναγνωρισμένος σεφ - συγγραφέας - τηλεοπτικός παρουσιαστής είναι πως, όπου κι αν βρίσκεσαι, σου προσφέρουν συνεχώς τεράστιες ποσότητες φαγητού.

Ο Patrick Radden Keefe, συγγραφέας του αφιερώματος, αναφέρει πως ο ίδιος ο Bourdain αποκαλεί αυτό το πρόβλημα «getting food fucked».

Ο διάσημος σεφ καταβάλλει συνειδητή προσπάθεια να μειώσει την κατανάλωση του φαγητού που του προσφέρει ο κόσμος στις διάφορες χώρες που επισκέπτεται για χάρη των εκπομπών του.

Επιπλέον τα τελευταία 3-4 χρόνια κάνει καθημερινά προπόνηση jiu-jitsu, ενώ προσπαθεί να ακολουθεί μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά όσο πιο πολύ μπορεί. 

Παρότι σε κάθε επεισόδιο της εκπομπής του είναι αναγκαίο να πίνει κάποια ποτά, όταν κλείνουν οι κάμερες ο Bourdain επιλέγει να μένει μακριά από το αλκοόλ.

«Δύσκολα απολαμβάνεις ένα μεγάλο μπολ με ζυμαρικά αν ξέρεις πως θα σε καταστήσει υποτονικό το επόμενο πρωί, όταν ένας επαγγελματίας των μεικτών πολεμικών τεχνών με την τρέλα στο μάτι του θα προσπαθεί να ασκήσει πάνω σου μια λαβή έμφραξης» σχολιάζει στο κομμάτι των NYT.

Χάρη σε όλες αυτές τις αλλαγές, ο Bourdain κατάφερε να χάσει περίπου 15 κιλά μέσα στα προηγούμενα τρία χρόνια.

Αυτή τη περίοδο ο Anthony Bourdain παρουσιάζει την εκπομπή «Parts Unknown» για λογαριασμό του CNN, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο του βιβλίο «Appetites», το οποίο περιλαμβάνει συνταγές που απολαμβάνει να μαγειρεύει και να σερβίρει σε φίλους στο σπίτι του. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ