Κοσμος

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκλεισε το τηλέφωνο στον Αυστραλό πρωθυπουργό

Τι δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
339137-705423.jpg
EPA

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Washington Post, επεισοδιακή φαίνεται πως ήταν η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Μάλκολμ Τέρνμπουλ.

Ειδικότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να έκλεισε το τηλέφωνο στον πρωθυπουργό ύστερα από μόλις 25 λεπτά επικοινωνίας και ενώ η προγραμματισμένη διάρκεια ήταν περίπου μία ώρα. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Τραμπ άρχισε να φωνάζει και έκλεισε στα 25 λεπτά το τηλέφωνο, αφότου πρώτα χαρακτήρισε τη μεταξύ τους συνομιλία ως «το χειρότερο τηλεφώνημα» ύστερα από την επικοινωνία με Άνγκελα Μέρκελ και Βλαντιμίρ Πούτιν που είχε νωρίτερα. Μάλιστα, ο Τραμπ φέρεται να είπε στον Τέρνμπουλ πως «δεν είναι καλή μέρα φίλε», χρησιμοποιώντας χαρακτηριστικά τη λέξη “mate” που χρησιμοποιείται ευρέως στην Αυστραλία.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη τηλεφωνική επικοινωνία έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο με σκοπό οι δύο άνδρες να συζητήσουν το πώς το διάταγμα Τραμπ που απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ πολιτών από 7 μουσουλμανικές χώρες θα επηρεάσει τις σχέσεις ΗΠΑ – Αυστραλίας.

Το ρεπορτάζ αναφέρει επίσης πως ο Τραμπ επιτέθηκε στον Αυστραλό πρωθυπουργό κατηγορώντας τον, μεταξύ άλλων, και για τη συμφωνία για τους πρόσφυγες που υπέγραψε με τον Μπαράκ Ομπάμα, υποστηρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο η Αυστραλία στέλνει στις ΗΠΑ τους επόμενους «βομβιστές της Βοστώνης».

Υπενθυμίζεται πως η συμφωνία που υπέγραψε ο Μπαράκ Ομπάμα θέλει τις ΗΠΑ να δέχονται 1.250 πρόσφυγες από τους χιλιάδες που είναι συγκεντρωμένοι στα κέντρα κράτησης της Αυστραλίας.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter του, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία: «Το πιστεύετε; Η διοίκηση Ομπάμα υπέγραψε να πάρει χιλιάδες παράνομους μετανάστες από την Αυστραλία. Γιατί; Θα μελετήσω αυτή την ηλίθια συμφωνία.»

Επισημαίνεται πως από την πλευρά του ο Μάλκολμ Τέρνμπουλ αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες του ρεπορτάζ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ