Κοσμος

Στη δημοσιότητα ανατριχιαστικό βίντεο από βασανιστήρια κρατουμένου στη Μασαχουσέτη

Απολύθηκαν τρεις αστυνομικοί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Footage of incident between Agawam police and suspect that led to 3 cops getting fired

Ο αρχιφύλακας Άντονι Γκράσο και οι αξιωματικοί Έντουαρτ Κόνο και Τζον Μότσο απολύθηκαν από το σώμα τον περασμένο Οκτώβριο έπειτα από ΕΔΕ ήταν σε εξέλιξη από τον Ιούνιο του 2016 κι αφορούσε περιστατικό αχρείαστης και αδικαιολόγητης βίας εναντίον κρατουμένου.

Ο 27χρονος Ντέιβιντ Ντεζαρντάν από το Κονέκτικατ είχε συλληφθεί σε μπαρ επειδή έγινε επιθετικός όταν ο μπάρμαν σταμάτησε να τον σερβίρει.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των αστυνομικών, ο Ντεχαρντάν ήταν πολύ επιθετικός και για αυτό εκείνοι αναγκάστηκαν να κάνουν εναντίον χρήση σπρέι πιπεριού αρκετές φορές, επιμένοντας ταυτόχρονα πως η όποια χρήση βίας ήταν απαραίτητη. Ωστόσο, οι εικόνες-ντοκουμέντο από τις κάμερες ασφαλείας στο αστυνομικό τμήμα δείχνουν ξεκάθαρα την εικόνα τριών οπλισμένων αστυνομικών εναντίον ενός άοπλου ημίγυμνου άνδρα, τον οποίο πραγματικά βασανίζουν, πέφτοντας με μανία και οι τρεις επάνω του, χτυπώντας τον ακόμη και με γκλομπ δημιουργώντας του πληγές.

Ο Αστυνομικός Διοικητής του Τμήματος του Agawam Έρικ Γκίλις δήλωσε στην τοπική εφημερίδα «The Republican»: «Όταν είδα το βίντεο σοκαρίστηκα. Ήξερα ότι ήταν σοβαρό (περιστατικό) κι ενόσω η έρευνα προχωρούσε γινόταν όλο και πιο ξεκάθαρο σε μένα το πόσο σοβαρό ήταν στην πραγματικότητα».

Το βίντεο δόθηκε τώρα στη δημοσιότητα.

via GIPHY

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ