Κοσμος

Ο ευαίσθητος κύριος Τριντό: Δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του on camera

Γιατί «λύγισε» ο Καναδός πρωθυπουργός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
332959-690276.jpg

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό δεν διστάζει να αποκαλύψει και μια πιο ευαίσθητη πλευρά του εαυτού του και αφήνει αβίαστα τα δάκρυα να κυλούν από τα μάτια του.

Αιτία ήταν ότι συνάντησε έπειτα από έναν χρόνο τον γυναικολόγο από τη Συρία Vanig Garabedian, ο οποίος πέρυσι τον Δεκέμβριο έφτασε στον Καναδά μαζί με την οικογένειά του και άλλους Σύριους πρόσφυγες. Τότε τους είχε υποδεχθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό μοιράζοντάς τους μαζί με εθελοντές μπουφάν και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Σήμερα, ξανασυναντήθηκαν μπροστά από την κάμερα του καναδικού CBC και ο Garabedian του υπενθύμισε ότι ο πρώτος άνθρωπος που του έσφιξε το χέρι όταν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Pearson ήταν εκείνος. Τότε, ο Τζάστιν Τριντό ξέσπασε σε δάκρυα συγκίνησης.

«Όταν συνάντησα τον κύριο πρωθυπουργό εκείνη τη στιγμή μου είπε δυο κουβέντες: “ Καλώς ήλθες στην πατρίδα ('Welcome home )”. Φανταστείτε να ζείτε σε μια εμπόλεμη ζώνη, να εγκαταλείπετε το σπίτι σας, την πατρίδα σας, και να σας υποδέχονται λέγοντάς σας: Καλώς ήλθες στην πατρίδα. Οι αναμνήσεις μου από αυτή τη στιγμή με γύρισαν στη Συρία πριν από τον πόλεμο, στη ζωή μας και την ευτυχία μας τότε κι έδιωξε τις απαίσιες στιγμές που περάσαμε στον πόλεμο. Έτσι, ένιωσα υπερήφανος που είμαι εδώ». Αυτά τα λόγια ήταν αρκετά για να κάνουν τον Καναδό πρωθυπουργό να «λυγίσει».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ