Κοσμος

Αυτό ήταν! Ο Ομπάμα «συγχώρεσε» την τελευταία γαλοπούλα ως Πρόεδρος (video, εικόνες)

Δείτε οκτώ χρόνια Thanksgiving με γαλοπούλες και ανέκδοτα στον Λευκό Οίκο  

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Obama's best dad jokes from final Thanksgiving turkey pardoning

Για τελευταία φορά ο Μπαράκ Ομπάμα είχε τη χαρά ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών να απονείμει χάρη και να γλιτώσει από το φούρνο άλλη μια γαλοπούλα που θα κατέληγε στο τραπέζι της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Πρόκειται για μια αμερικανική παράδοση που τελείται κάθε χρόνο στον κήπο του Λευκού Οίκου. Η Ημέρα των Ευχαριστιών είναι μια ξεχωριστή γιορτή για τους Αμερικανούς καθώς σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και είναι συνδεδεμένη με την κατανάλωση γαλοπούλας.

Ο «Τοτ» είναι το χαϊδευτικό του TOTUS (Turkey of the United States, Γαλοπούλα των Ηνωμένων Πολιτειών). Κάθε χρόνο ο Ομπάμα χρησιμοποιεί αυτό το όνομα για τη γαλοπούλα που ευλογεί και συγχωρεί. Ο φετινός «Τοτ» φάνηκε να... συμμερίζεται τον ενθουσιασμό του προέδρου των ΗΠΑ.

Ομπάμα, Ημέρα των Ευχαριστιών

Ο απερχόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έχει συνδέσει τη σημερινή παραδοσιακή τελετή με τις κόρες του. Κάθε χρόνο η Μαλία και η Σάσα ήταν μαζί του στην ομιλία μετά την τελετή και κάθε χρόνο τα κορίτσια υπέμειναν τα κρύα ανέκδοτα και ευφυολογήματα του μπαμπά. Φέτος η Σάσα και η Μαλία δεν του έκαναν τη χάρη να είναι μαζί του. Στο πλευρό του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ στάθηκαν φέτος τα ανίψια του, Όστιν και Άαρον.

Το Vanity Fair χώρεσε σε ένα βίντεο ενάμισι λεπτού μια ολόκληρη οκταετία με τον Ομπάμα να συγχωρεί γαλοπούλες, φέρνοντας σε αμηχανία τις κόρες του με τα ανέκδοτά του.

Η Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving) αποτελεί μια ετήσια παραδοσιακή γιορτή στη Βόρεια Αμερική. Με τη συγκεκριμένη γιορτή, απονέμονται ευχαριστίες προς τον Θεό για τα αγαθά που αποκόμισε ο καθένας στο τέλος της σοδειάς.

Ομπάμα, Ημέρα των Ευχαριστιών

Η πρώτη Ημέρα των Ευχαριστιών εορτάστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα σε περιοχές του σημερινού Καναδά, ενώ από τις αρχές του 17ου αιώνα άρχισε να γιορτάζεται και σε περιοχές των σημερινών ΗΠΑ. Στον Καναδά η Ημέρα των Ευχαριστιών γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Δευτέρα του Οκτωβρίου, ενώ στις ΗΠΑ την τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ