Κοσμος

Λύθηκε το μυστήριο με το άστεγο κορίτσι της Ρώμης που μιλάει αγγλικά. Καμία σχέση με τη μικρή Μαντλίν

«Είναι η αυτιστική κόρη μου και είναι 21 ετών», λέει ο Σουηδός πατέρας της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
331486-686818.jpg

Το άστεγο κορίτσι που μιλάει αγγλικά και βρέθηκε να κυκλοφορεί στους δρόμους της Ρώμης είναι 21 ετών, κατάγεται από την Σουηδία, πάσχει από το σύνδρομο Άσπρεγκερ και αγνοείται εδώ και έξι μήνες, όπως αποκαλύπτει αποκλειστικά η βρετανική MailOnline.

Στην ιταλική αστυνομία το κορίτσι έχει δηλώσει πως λέγεται Μαρία και ότι είναι Βρετανή. Βρέθηκε μόνη, άστεγη σε μια πλατεία στο κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας. Η φωτογραφία της δημοσιεύτηκε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και από την σελίδα «Αγνοούμενα Άτομα της Αμερικής». Μέλη οργανώσεων που ασχολούνται με τον εντοπισμό αγνοούμενων ατόμων υπέθεσαν πως το μυστηριώδες κορίτσι θα μπορούσα να είναι ένα από τα απαχθέντα παιδιά που έχουν στη βάση των δεδομένων τους. Ένα από αυτά είναι η Μαντλίν ΜακΚαν, η οποία εξαφανίστηκε από ξενοδοχείο στην Πορτογαλία το 2007 ενώ έκανε διακοπές με την οικογένειά της.

Μαντλίν ΜακΚαν

Ωστόσο, η MailOnline είναι σε θέση να επιβεβαιώσει πως το άστεγο κορίτσι της Ιταλίας είναι η Embla Jauhojärvi, η οποία εξαφανίστηκε από το σπίτι της στην Σουηδία τον Μάιο. Ο πατέρας της Tahvo δήλωσε στη βρετανική ιστοσελίδα ότι επικοινώνησε με την ιταλική αστυνομία για τη μεταφορά της κόρης του σε κάποιο ασφαλές μέρος μέχρι ότου να μεταβεί στην Ρώμη για να παραλάβει το παιδί του.

το άστεγο κορίτσι της Ρώμης

«Έχουμε χάσει τα ίχνη της εδώ και έξι μήνες. Γνώριζα ότι θα πήγαινε Ιταλία για να σπουδάσει ιταλικά. Ένα εξάμηνο τώρα ζητάω τη βοήθεια της σουηδικής αστυνομίας, αλλά δεν ήταν συνεργάσιμη.  Ήλπιζα ότι θα κατάφερνε να επιβιώσει μόνη της και να πετύχει το στόχο της. Θέλω να γυρίσει σπίτι», δήλωσε ο πατέρας. Εξήγησε ότι η κόρη του πάσχει από το σύνδρομο Άσπρεγκερ και ότι δεν επικοινώνησε μαζί του από τη στιγμή που έφυγε από την Σουηδία.

Στη Ρώμη η 21χρονη Σουηδέζα βρέθηκε χωρίς διαβατήριο ή κάποιο άλλο στοιχείο ταυτότητας. Οι αστυνομικοί την περιέγραψαν ως ένα ευγενικό κορίτσι που αρνήθηκε να πάρει χρήματα.  

Βρετανοί αστυνομικοί απέκλεισαν αμέσως το ενδεχόμενο το μυστηριώδες κορίτσι της Ρώμης να είναι η μικρή Μαντλίν. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ