- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Η Ουκρανία κατηγορεί τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών για τηλεφώνημα - φάρσα στον Ποροσένκο
«Η FSB κατασκεύασε προϊόν το οποίο προοριζόταν για το ρωσικό κοινό»
Η Ουκρανία κατηγόρησε την Πέμπτη τις ρωσικές υπηρεσίες ασφάλειας ότι οργάνωσαν τηλεφώνημα - φάρσα στον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, στο οποίο κάποιος προσποιήθηκε ότι ήταν ο πρόεδρος του Κιργιστάν.
Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το γραφείο του κ. Ποροσένκο ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας πραγματοποίησε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο του Κιργιστάν Αλμαζμπέκ Αταμπάγιεφ, για να εκδώσει λίγο αργότερα διορθωτική ανακοίνωση υπογραμμίζοντας ότι καμία επικοινωνία δεν πραγματοποιήθηκε.
Αρχείο της ηχογραφημένης τηλεφωνικής επικοινωνίας δημοσιεύτηκε ακολούθως στο Διαδίκτυο, ωστόσο το Κίεβο τονίζει ότι μέρη της συζήτησης όπου ο κ. Ποροσένκο επικρίνει την Ρωσία τον πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν είχαν αφαιρεθεί.
«Τώρα καταλαβαίνω γιατί οι αυτοαποκαλούμενοι φαρσέρ περίμεναν τόσο πολύ. Παραποιούσαν το αρχείο της ηχογραφημένης συνομιλίας και έπρεπε να περιμένουν ακόμη περισσότερο για να πάρουν την έγκριση από τους προϊσταμένους τους στο Κρεμλίνο και την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSB)», τόνισε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής Προεδρίας Σβιατοσλάβ Τσεγκόλκο.
«Η FSB κατασκεύασε προϊόν το οποίο προοριζόταν για το ρωσικό κοινό», υπογράμμισε στην ανακοίνωση του ο κ. Τσεγκόλκο, ενώ τόνισε ότι αξιωματούχοι στο υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων του Κιργιστάν βοήθησαν τους φαρσέρ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.