Κοσμος

Drone πάνω από το Χαλέπι - Μαίνονται οι μάχες για την ανακατάληψή του

Βλήμα από άρμα μάχης έπληξε τα γραφεία του ΟΗΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
R.E.M. - E-Bow The Letter (Official Music Video) feat. Patti Smith

Ένα βλήμα από άρμα μάχης έπληξε τα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στο δυτικό Χαλέπι την Κυριακή, προκαλώντας ζημιές στους επάνω ορόφους ενός κτιρίου το οποίο είναι γνωστό ότι αποτελεί τη βάση του ΟΗΕ στην αμφισβητούμενη συριακή πόλη, δήλωσαν τα Ηνωμένα Έθνη χθες.

«Είναι απαράδεκτο ότι το κτίριο όπου βρίσκονται τα γραφεία του ΟΗΕ αποτέλεσε άμεσο στόχο», είπε ο ανώτατος αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία, Αλί Αλ Ζατάρι, σε δήλωσή του.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την αυξημένη βία σε ολόκληρο το Χαλέπι, ανατολικό και δυτικό, η οποία έχει επιφέρει το θάνατο και τον τραυματισμό αναρίθμητων αμάχων, συμπεριλαμβανόμενων και παιδιών», πρόσθεσε.

Η δήλωση του ΟΗΕ δεν ανέφερε εάν τραυματίστηκαν άτομα, ούτε πώς αναγνωρίστηκε η προέλευση του βλήματος ως προερχόμενο από άρμα μάχης συγκεκριμένα, ή ποιά πλευρά ευθύνεται για την εκτόξευση του βλήματος.

Οι ομάδες ανταρτών έχουν ξεκινήσει μια επίθεση στο δυτικό Χαλέπι της τελευταίες μέρες για να προσπαθήσουν να άρουν την κατάληψη του ανατολικού μισού της πόλης, όπου βρίσκονται σύμφωνα με υπολογισμούς περίπου 275.000 άτομα και 8.000 αντάρτες, περικυκλωμένοι από δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Πάνω από 40 άτομα σκοτώθηκαν και πολλά περισσότερα τραυματίστηκαν από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν αδιάκριτα από ένοπλες μη κυβερνητικές ομάδες σε περιοχές αμάχων στο δυτικό Χαλέπι, σύμφωνα με τη δήλωση των Ηνωμένων Εθνών. Σύμφωνα με το Russia Today που επικαλείται στοιχεία από τον Συριακό στρατό, μέσα σε διάστημα τριών ημερών που διήρκησε η «πολιορκία» του δυτικού Χαλεπίου σκοτώθηκαν 84 άτομα από βλήματα αντάρτικων αρμάτων μάχης, τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι γυναικόπαιδα.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από τη συριακή πόλη, με drone να καταγράφουν τι έχει απομείνει από το Dhohiyah Assad στο δυτικό Χαλέπι μετά τις μάχες, όπου μπήκαν κυβερνητικές δυνάμεις Σιιτών, ενώ σε άλλο βίντεο διακρίνονται από αέρος τζιχαντιστές να μεταφέρουν και μετά να εγκαταλείπουν τραυματία συμπολεμιστή τους καθώς δεν μπορεί να τους ακολουθήσει ενώ εγκαταλείπουν την περιοχή και κατευθύνονται στο Νοτιοδυτικό Χαλέπι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ