Κοσμος

Αλ Γκορ: Είμαι το ζωντανό παράδειγμα ότι κάθε ψήφος μετράει (video)

Συγκινητικός υπέρ της Χίλαρι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
327201-675958.jpg

«Κοιτάχτε το δικό μου παράδειγμα. Κάθε ψήφος μετράει, σίγουρα μετράει. Η ψήφος σας μετράει πραγματικά, πραγματικά, πραγματικά. Είμαι η ζωντανή απόδειξη»

Αυτό είπε ο κ. Αλ Γκορ, αντιπρόεδρος του κ. Μπιλ Κλίντον και παρά λίγο πρόεδρος το 2000, σε προεκλογική συγκέντρωση  της κ. Χίλαρι Κλίντον χτες Τρίτη, στην κομβική πολιτεία Φλόριντα.

Ο κ. Γκορ υπενθύμισε ότι ο Ρεπουμπλικάνος κ. Τζορτζ Μπους jr κέρδισε τη Φλόριντα, και μαζί την προεδρία,  για 537 ψήφους, απέναντι στον ίδιο, που ήταν ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, μετά από απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ. (Σ.Σ. Χρειάστηκαν 35 μέρες, μέχρι οι ανώτατοι δικαστές, πολλοί από τους οποίους είχαν διοριστεί από τον  πατέρα του κ. Μπους,  ν΄ ακυρώσουν ψήφους του κ. Γκορ, να προσμετρήσουν ψήφους του κ. Μπους και να καταλήξουν όπως καταλήξανε).  

«Αν πιστεύετε ότι η ψήφος σας δεν μετράει, κοιτάξτε με: η ψήφος σας μπορεί να κάνει τη διαφορά σ΄ αυτή την εκλογική αναμέτρηση», είπε ο κ. Γκορ, που μίλησε επίσης πολύ για περιβαλλοντικά θέματα, κατακεραυνώνοντας το Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο κ. Τραμπ. 

Τέσσερις βδομάδες  πριν από τις προεδρικές εκλογές ο κ. Γκορ αποδέχτηκε την πρόταση του επιτελείου της κ. Κλίντον, με την οποία οι σχέσεις του παλιότερα είχα ψυχρανθεί, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η αποχή στο Δημοκρατικό στρατόπεδο ή να μην ξεφύγουν πολλές ψήφοι προς δυο άλλους υποψήφιους, το φιλελεύθερο κ. Γκάρι Τζόνσον ή την αριστερή οικολόγο κ. Τζιλ Στάιν.

Δείτε το video με Χίλαρι Κλίντον - Αλ Γκορ: 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ