Κοσμος

Δημοσκόπηση για το προσφυγικό την Κυριακή στην Ουγγαρία

Χαμηλή συμμετοχή φοβάται ο ακραίος πρωθυπουργός Ορμπάν 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
326216-673331.jpg

Στην πρόσφατη μίνι διάσκεψη για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Ορμπάν, είχε προτείνει τη δημιουργία ενός γιγαντιαίου καταυλισμού προσφύγων στη Λιβύη. Είναι ο άνθρωπος που έστειλε άρματα μάχης στα σύνορα της χώρας του για να ανακόψουν το κύμα προσφύγων και που δήλωνε ότι υπερασπίζεται τα χριστιανικά σύνορα της Ευρώπης.

Τώρα, στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στην Ουγγαρία την Κυριακή, ενάντια στη μετεγκατάσταση προσφύγων σε χώρες της Ε.Ε., ανησυχεί ότι θα ταπεινωθεί: αν η συμμετοχή είναι κάτω από 50%, το δημοψήφισμα δεν θα έχει καμία ισχύ. Και σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε το Σάββατο, μόνο το 46% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων δηλώνει ότι θα πάει να ψηφίσει έναντι 54% τον προηγούμενο μήνα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Βίκτορ Ορμπάν απηύθυνε έκκληση στους Ούγγρους να συμμετάσχουν, γιατί έχουν «το καθήκον» να βοηθήσουν την κυβέρνηση να πολεμήσει τις αποφάσεις της «ελίτ των Βρυξελλών». Και γιατί όπως υποστηρίζει, «η ανεξέλεγκτη μαζική μετανάστευση συνιστά μια πραγματική απειλή. Θέτει σε κίνδυνο τον ειρηνικό τρόπο ζωής των Ευρωπαίων και την ασφάλεια».

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για το δημοψήφισμα πραγματοποίησαν η αντιπολίτευση και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.