- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βερολίνο: Αστυνομικοί σκότωσαν 29χρονο Ιρακινό πρόσφυγα
Απειλούσε Αφγανό που είναι ύποτπος για βιασμό 6χρονης προσφυγοπούλας
Ένας 29χρονος Ιρακινός που είχε ζητήσει άσυλο στη Γερμανία σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη όταν προσπάθησε να επιτεθεί εναντίον ενός Αφγανού πρόσφυγα σε μια εστία φιλοξενίας στο Βερολίνο, ανακοίνωσαν η γερμανική αστυνομία και οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές.
Η αστυνομία αρχικά κλήθηκε στην εστία φιλοξενίας των προσφύγων, στο κέντρο του Βερολίνου, προκειμένου να συλλάβει έναν 27χρονο πρόσφυγα τον οποίο βαρύνουν υποψίες πως κακοποίησε σεξουαλικά το βράδυ της Τρίτης σε κοντινό πάρκο μια εξάχρονη προσφυγοπούλα που ζει στην ίδια εστία, σύμφωνα με μια ανακοίνωση της αστυνομίας.
Τη στιγμή που ο ύποπτος, στον οποίο είχαν περαστεί χειροπέδες, μεταφερόταν στο αυτοκίνητο των αστυνομικών, ένας άλλος πρόσφυγας βγήκε από την εστία των προσφύγων κραδαίνοντας ένα μαχαίρι και κινήθηκε εναντίον του υπόπτου.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως ο Ιρακινός, πιθανόν ο πατέρας του μικρού κοριτσιού, κραύγασε «δεν θα φύγεις ζωντανός μετά από αυτό!», μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο (dpa).
«Αγνόησε τις επανειλημμένες εκκλήσεις που του έγιναν να σταματήσει, και συνεπεία αυτού πολλοί αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του», εξήγησαν σε ανακοινώσεις τους η εισαγγελία αλλά και η αστυνομία.
Βαριά τραυματισμένος, ο 29χρονος Ιρακινός διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του, κατά τις ίδιες πηγές.
Όπως συμβαίνει κάθε φορά που χρησιμοποιούνται πυροβόλα όπλα από στελέχη της, η αστυνομία διεξάγει εσωτερική έρευνα, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της. Κατά την ίδια πηγή, η σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης αποτελεί επίσης το αντικείμενο έρευνας.
Αντιδράσεις
Πολλά γερμανικά ΜΜΕ εγείρουν ερωτήματα σήμερα για την αντίδραση των αστυνομικών, ενώ ο επικεφαλής του συνδικάτου που εκπροσωπεί τους βερολινέζους αστυνομικούς, ο Μπόντο Πφάλτσγκραφ, υπερασπίστηκε τις ενέργειές τους, επιμένοντας στο ότι είναι υποχρεωμένοι να «εμποδίζουν» πράξεις αυτοδικίας και ότι αναγκάστηκαν να αντιδράσουν σε μια «κατάσταση δυνητικά επικίνδυνη για την ασφάλειά τους».
«Οι αστυνομικοί δεν θέλουν να σκοτώνουν αλλά καθώς το κράτος δεν τους προσφέρει άλλα μέσα, είναι αναγκασμένοι», πρόσθεσε, κρίνοντας ότι η κατάσταση θα μπορούσε να έχει λιγότερο τραγική κατάληξη αν οι αστυνομικοί ήταν εφοδιασμένοι με όπλα που προκαλούν ηλεκτροσόκ, όπως τα «τέιζερ», κάτι που αναμένεται να γίνει στο Βερολίνο.
Περίπου ένα εκατομμύριο αιτούντες άσυλο έφθασαν στη Γερμανία την περασμένη χρονιά, κυρίως για να σωθούν από τον πόλεμο στη Συρία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καθησυχάζει η Επιτροπή για τις αερομεταφορές, παρά την ανησυχία για τη Μέση Ανατολή
Ποιες είναι οι τρεις πόλεις από τις οποίες ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα
Στο στόχαστρο των εισαγγελέων η διακίνηση υλικού παιδικής κακοποίησης, τα deepfakes και η άρνηση του Ολοκαυτώματος
Η ναυτική επιχείρηση της Ουάσιγκτον και οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία
Όταν θέλετε να μείνετε όρθιοι όλη τη νύχτα, αλλά να γλιτώσετε το hangover
Τι ανακοίνωσε η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Είχε μαζί της 55.000 πυροκροτητές βομβών
Κυριαρχία της «Προοδευτικής Βουλγαρίας» και νέα πολιτική κατεύθυνση στη χώρα
Θα μετατραπεί πρώτα σε σκόνη οξειδίου;
Η Ιρανή κοινωνιολόγος περιγράφει στην ATHENS VOICE ένα σύστημα που δεν λειτουργεί πλέον ως κράτος και μια κοινωνία στα όριά της
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Πυροβόλησε τα παιδιά στο κεφάλι ενώ κοιμούνταν
Το χρονικό της υπόθεσης
«Έχουμε επιτύχει τεράστια πράγματα, κάθε στιγμή μπορεί να μας φέρει νέες εξελίξεις», δήλωσε
Περισσότεροι από χίλιοι κάτοικοι απομακρύνθηκαν σε ακτίνα 450 μέτρων
Η ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ
Ο νικητής ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 50 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.