- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Γαλλία τίμησε τους νεκρούς της: «Δεν θα ενδώσουμε στο μίσος» (video)
Δέσμευση Ολάντ να κάνει τα πάντα για να «καταστρέψει τον στρατό των φανατικών»
Φόρο τιμής στους 130 νεκρούς και τους 350 τραυματίες των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου απέτισε η Γαλλία στον περίβολο του Μεγάρου των Απομάχων, όπου έχουν ταφεί οι μεγάλες μορφές της Ιστορίας της Γαλλίας όπως ο Ναπολέοντας.
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατά την τελετή το μεσημέρι της Παρασκευής, δύο εβδομάδες μετά τα χτυπήματα, δεσμεύτηκε «επίσημα» να κάνει τα πάντα για να «καταστρέψει τον στρατό των φανατικών».
Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους στη διάρκειας 15 λεπτών ομιλία του, κατήγγειλε «μια ορδή φονιάδων» που έδρασε «στο όνομα ενός τρελού σκοπού και ενός προδομένου Θεού».
«Δεν θα ενδώσουμε ούτε στο φόβο ούτε στο μίσος. Αυτοί που έπεσαν νεκροί στις 13 Νοεμβρίου ενσάρκωναν τις αξίες μας, και είναι καθήκον μας σήμερα περισσότερο από ποτέ οι αξίες αυτές να ζήσουν. Αν ο θυμός μας έχει κυριεύσει, θα τον διοχετεύσουμε στην ήρεμη αποφασιστικότητα να προασπίσουμε την ελευθερία», δήλωσε ο Ολάντ.
Οι δολοφόνοι χτύπησαν «τη νεολαία ενός ελεύθερου λαού που λατρεύει τον πολιτισμό, τον δικό του πολιτισμό, δηλαδή όλους τους πολιτισμούς», πρόσθεσε.
«Αυτή η μουσική ήταν αφόρητη για τους τρομοκράτες. Αυτή την αρμονία ήθελαν να χαλάσουν, να καταστρέψουν, αυτή τη χαρά ήθελαν να θάψουν μέσα στον θόρυβο από τις βόμβες τους. Και λοιπόν, δεν θα σταματήσουν», είπε. «Και για να τους δώσουμε καλύτερη απάντηση, θα αυξήσουμε τα τραγούδια, τις συναυλίες, τις παραστάσεις, θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε στα στάδια, κυρίως στο διάσημο Σταντ ντε Φρανς, στο Σεν Ντενί», συνέχισε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Μερτς φαίνεται αποφασισμένος να ξανακερδίσει την εύνοια του Τραμπ
Το περιστατικό σημειώθηκε στις αρχές Απριλίου
Οι απαντήσεις που δίνει το υλικό στα ερωτήματα για τους πυροβολισμούς
Τα νέα σχέδια για μια σειρά νέων στρατιωτικών πληγμάτων εναντίον του Ιράν
Η αντίδρασή του όταν ο δικαστής ανακοίνωσε την καταδίκη του
Δεν είναι απλά ένας μεγιστάνας ανάμεσα σε άλλους. Είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η απόφαση δεν είναι τυχαία σε μια χώρα με σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα
Στο επίκεντρο οι πόλεμοι σε Ουκρανία και Γάζα
Πώς αξιοποίησε ένα ιδιαίτερο νομικό «παράθυρο»
Η πόρτα φέρεται να άνοιξε μερικώς, χωρίς ωστόσο να ενεργοποιηθεί η τσουλήθρα έκτακτης ανάγκης
Στο στόχαστρο διαδηλωτών ο πρωθυπουργός - Καταγγελίες για ελλιπή προστασία της εβραϊκής κοινότητας
Ο Ούλι Πατσούκου κερδίζει δημοσιότητα στα social media, ενώ διατηρεί ενεργό ρόλο στην πολιτική σκηνή
Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ποινή έως και 18 χρόνια κάθειρξης
Ποια είναι η απομακρυσμένη χώρα που βγαίνει κερδισμένη από το ράλι πετρελαίου
H ομώνυμη σειρά προβλήθηκε για 130 επεισόδια έως το 1985
Στις 22 Απριλίου, εκατομμύρια πολίτες ενημερώθηκαν μέσω email για την κυβερνοεπίθεση
Αιχμές για Μακρόν, με προειδοποίηση ότι στρατιωτικές πρωτοβουλίες αυξάνουν την ένταση
Οι επιπτώσεις στον πληθωρισμό από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή δεν έχουν ακόμη αποτυπωθεί
Ο πρόεδρος στηρίζει αμερικανική πρωτοβουλία για ασφάλεια ναυσιπλοΐας στην περιοχή
Το λάθος που προκάλεσε το τροχαίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.