Κοσμος

O Τσίπρας σε Ισραήλ, Παλαιστίνη

Το βαρύ διήμερο πρόγραμμά του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
300758-223077.jpg

Διήμερη επίσκεψη με βαρύ πρόγραμμα για τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη.

Λεπτομερέστερα, σήμερα το πρωί μετά από ξενάγησή του στο Μνημείο Ολοκαυτώματος όπου και θα καταθέσει στεφάνι, θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ κ. Νετανιάχου, με τον οποίο θα πραγματοποιήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο. Στη συνέχεια θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση μαζί του. Στις 16:00 θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Εργατικό Κόμμα) κ. Γ. Χέρτσογκ και κατόπιν συνάντηση με τη Νεολαία του Εργατικού Κόμματος, στις 18:00 με ΜΚΟ και στις 20:00 ο κ. Τσίπρας με τον υπουργό Ενέργειας κ. Στάινιτζ.

Αύριο Πέμπτη στις 10:00 ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ισραήλ κ. Ριβλίν. Μετά τη συνάντηση ο κ. Τσίπρας θα πάει στην Ελληνικής Κοινότητα της Ιερουσαλήμ και το μεσημέρι θα συνεχίσει στην Παλαιστίνη. Πρώτα θα καταθέσει στεφάνι στο Μαυσωλείο του Γιάσερ Αραφάτ και στη συνέχεια θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής κ. Αμπάς και τον πρωθυπουργού κ. Χάμνταλα. Δηλώσεις θα γίνουν από τους κ. Τσίπρα – Χάμνταλα. Θ΄ ακολουθήσει γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Τσίπρας θα πάει μετά στην Ιερουσαλήμ για το θρησκευτικό σκέλος του ταξιδιού: απογευματινή συνάντηση με τον τοπικό ορθόδοξο πατριάρχη κ. Θεόφιλο και επίσκεψη σε ορθόδοξη εκκλησία. Θα γυρίσει στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ