- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Ο γυμνισμός δεν είναι έγκλημα»
Γυμνή διαδήλωση στο Δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο. Είπαν «όχι» στην ποινικοποίηση του σώματος
Με πλακάτ, πανό και χιούμορ διαδήλωσαν γυμνοί καμιά εικοσαριά ακτιβιστές μπροστά στα σκαλοπάτια του δημοτικού μεγάρου του Σαν Φρανσίσκο.

Η ανεκτική πόλη του Σαν Φρανσίσκο που είναι συνηθισμένη σε παρελάσεις γυμνιστών ανδρών και γυναικών – ιδίως στην περιοχή της Castro Street – φαίνεται να αλλάζει τακτική.

Το δημοτικό συμβούλιο προσανατολίζεται στην ποινικοποίηση του γυμνισμού στους δρόμους, στις πλατείες και στα πεζοδρόμια.

«Έχουμε έρθει εδώ για να αμυνθούμε στην επίθεση που δέχεται ένα θεμελιώδες δικαίωμά μας: να μπορούμε ελεύθερα να είμαστε ο εαυτός μας στην πόλη μας», δήλωσε ο διοργανωτής της εκδήλωσης διαμαρτυρίας.

Σύνθημα των αγανακτισμένων γυμνιστών: «Ο γυμνισμός είναι στη φύση μας. Ο γυμνισμός δεν είναι πρόστυχος».

Το θέμα θα τεθεί προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της επόμενης εβδομάδα. Αμέσως μετά τη διαδήλωση η δικηγόρος, Κριστίνα Ντι Εντοάρντο κατέθεσε αγωγή κατά παντός που τάσσεται υπέρ της ποινικοποίησης του γυμνισμού.«Ένας από τους πελάτες μου έχει βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος διεκδικώντας το συνταγματικό δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου, της έκφρασης και του γυμνισμού. Η πόλη με το ζόρι θέλει να επιβάλει ενδυματολογικό κώδικα καθωσπρεπισμού», είπε.

«Ο φανατισμός και η θρησκοληψία άρχισαν να ριζώνουν στο Σαν Φρανσίσκο», είπε ο 69χρονος ηλιοκαμένος, Ράστι, ο οποίος γιόρτασε στην πορεία τα γενέθλια του. Ο καιρός με 22 βαθμούς Κελσίου ήταν με το μέρος των γυμνιστών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη Σελήνη έως τα εμβόλια: Πώς η παραπληροφόρηση, ο φόβος και η ανάγκη του ανήκειν διαμορφώνουν πεποιθήσεις
Η σατιρική αποδόμηση της εξουσίας, ο λαϊκισμός και οι λόγοι πίσω από τη διαρκή απήχηση του Ντόναλντ Τραμπ στους ψηφοφόρους του
Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να ανεβαίνει
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.