Κοσμος

Πάμε παραλία;

1876-644.jpg
Τατιάνα Μιχαλά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2689-20971.jpg

Το Τελ Αβίβ είναι μια γυάλα, αποκομμένη από την πραγματικότητα της χώρας

Και καθώς η Ευρώπη καλύπτεται από πυκνά χιόνια, το Τελ Αβίβ συνεχίζει να λιάζεται προκλητικά διατηρώντας το «μαύρισμά» του στα μέσα του Γενάρη. 

Ολόκληρη η δυτική πλευρά του Τελ Αβίβ είναι μια τεράστια, χρυσαφένια αμμουδιά. Αν όμως νομίζετε ότι τα πράγματα είναι τόσο απλά, γελιέστε. Οι οργανωμένες παραλίες της πόλης αντιπροσωπεύουν πολύ περισσότερα από την κουλτούρα του «leat – leat» (αργά-αργά) του Τελ Αβίβ. Δείχνουν ότι η πόλη, αλλά και η χώρα στο σύνολό της είναι ένα χωνευτήρι διαφορετικών νοοτροπιών και τάσεων…. Αντικατοπτρίζουν ακόμη και το πολιτικό πρόβλημα του Ισραήλ! 

Ξεκινώντας από το βορρά προς το νότο μπορεί κανείς να βρει: την παραλία των ορθόδοξων εβραίων. Προσοχή! Άλλες μέρες τα αγοράκια, άλλες τα κοριτσάκια. Σάββατο, αργία! Ακολουθεί η παραλία των σκύλων, όπου οι μικροί μας τετράποδοι φίλοι έχουν επιτέλους την ευκαιρία να τσαλαβουτήσουν και να γαβγίσουν ελεύθεροι. Λίγο πιο κάτω αρχίζουν και τα μπεν μιξ! Τουρίστες, τουρίστριες, αλλά και ντόπιο πράμα, beach bars και ασταμάτητο ρακετομάνι! Συνεχίζουμε με μια γεύση από Καλιφόρνια και surfing για να φτάσουμε τελικά στην παραλία των yogis! Στα σύνορα με τη Γιάφα, την αραβική γειτονιά της πόλης, υπάρχει φυσικά και η παραλία όπου συχνάζουν κυρίως Άραβες. 

Θα πρέπει πάντοτε να έχουμε κατά νου ότι το Τελ Αβίβ είναι μια γυάλα, αποκομμένη από την πραγματικότητα της χώρας. Μακάρι πάντως, η πολιτική συνύπαρξη να ήταν τόσο απλή και στην κανονική ζωή και να μπορούσαν όλοι να μοιραστούν με κάποιο τρόπο την ίδια "παραλία"!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ