- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Η κρίση που μαστίζει όλη την Ευρώπη δεν έχει επηρεάσει τα οικόσιτα κατοικίδια της Μεγ. Βρετανίας. Όπως φαίνεται σε πρόσφατη έρευνα, σκύλοι και γάτες τρώνε μέχρι σκασμού με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή πάνω από το 1/3 των σκύλων (το 35%!) να είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.
Εκτός από τους 2.9 εκ. χοντρούς σκύλους, πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι γάτες αφού πάνω από 3 εκ. είναι επίσης υπέρβαρες ενώ την χειρότερη διατροφή έχουν τα κουνέλια. Το περίεργο είναι πως το 84% των αφεντικών τους θεωρεί πως το κατοικίδιό του έχει κανονικό βάρος.
Προφανώς το πρόβλημα εντοπίζεται στην ενημέρωση αφού οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων πληθαίνουν με γεωμετρική πρόοδο χωρίς να γνωρίζουν τις απαιτήσεις συμβίωσης και ανατροφής ενός κατοικίδιου αλλά και το μέγεθος της ευθύνης.
Κακή διατροφή σημαίνει για την υγεία του ζώου – συνήθως – διαβήτη, καρδιακά προβλήματα, αρθρίτιδες και προβλήματα στα δόντια. Η εξίσωση έχει ως εξής: το ζώο έχει προβλήματα υγείας, άρα και προβλήματα συμπεριφοράς, συχνές επισκέψεις σε γιατρό (πολύ αντιοικονομικό) και τέλος μικρό προσδόκιμο ζωής.
Συμπέρασμα: όταν δεν παίρνεις το κατοικίδιό σου και τις ανάγκες του στα σοβαρά, η ζωή σου γίνεται κόλαση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεσμεύσεις από ΗΠΑ μετά τη συνάντηση Λούτνικ–Σέφτσοβιτς, ενώ η ΕΕ «παγώνει» την έγκριση
Θα ικανοποιούσε τον Τραμπ οποιαδήποτε συμφωνία χωρίς «ιδιοκτησία»;
Οι Δημοκρατικοί, οι Ρεπουμπλικανοί και η στάση του εκλογικού σώματος
Απευθείας πτήσεις Finnair προς Θεσσαλονίκη από Μάιο
Τρίτο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες
Ο Γερμανός καγκελάριος προειδοποιεί από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για τις γεωπολιτικές ανατροπές
Διαβεβαίωσε ότι θα εργαστεί «σε συντονισμό» με τον ΟΗΕ
Ενώ υπήρχαν φήμες για κρίση στο γάμο του
Ο Ρώσος πρόεδρος εκτίμησε ότι μπορεί να αξίζει 1 δισεκατομμύριο δολάρια
Ο γιος του Αμερικανού προέδρου έγινε αυτόπτης μάρτυρας επίθεσης μέσω βιντεοκλήσης και ειδοποίησε τις αρχές
Οι αμερικανικοί δασμοί, τα επιχειρήματα του Λευκού Οίκου και ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο κέντρο του κόσμου (του)
Απίθανη η άμεση επιστροφή των ΗΠΑ
«Ένα λάθος θα ήταν καταστροφικό»
Τι υποσχέθηκε και τι έπραξε ο Αμερικανός πρόεδρος από τον Ιανουάριο του 2025
Τα σημεία τριβής μεταξύ των δύο χωρών, οι θρησκευτικές και πολιτιστικές διαφορές
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συναντηθεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ένας από τους σημαντικότερους ιστορικούς της σύγχρονης Μέσης Ανατολής εξηγεί το γιατί
Μετά τις ανακοινώσεις του προέδρου των ΗΠΑ για τη Γροιλανδία
Ο ποντίφικας έχει επικρίνει ορισμένες από τις πολιτικές του προέδρου των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.