Κοσμος

Ένα σωσίβιο για τον Γκόρντον Μπράουν

1927-835.jpg
Σόλων Σάσσων
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2176-20865.jpg

Ο κατά το Economist πιο καταρτισμένος Άγγλος πρωθυπουργός μετά τον Τσόρτσιλ, πνίγεται σε μία θάλασσα πολιτικής ίντριγκας 

Το 1994, ο Τόνι Μπλερ και ο Γκόρντον Μπράουν ήταν τα ανερχόμενα αστέρια των εργατικών. Οι άνθρωποι που θα προσγείωναν το κόμμα στην πραγματικότητα και θα κέρδιζαν εθνικές εκλογές ύστερα από 23 χρόνια. Ο χαρισματικός Τόνι ανέλαβε να σαγηνεύσει τα πλήθη των απηυδησμένων ψηφοφόρων, ενώ ο στιβαρός Γκόρντον τη διαχείριση της οικονομίας. Το 2007, ύστερα από τρεις εκλογικές επιτυχίες και 10 συναπτά έτη στο πρωθυπουργικό γραφείο, ο Τόνι πάτησε το eject κάνοντας το όνειρο του Γκόρντον πραγματικότητα. 

Μία οικονομική κρίση αργότερα, οι 30 μήνες από την ενθρόνιση του Μπράουν φαντάζουν αιωνιότητα. Ο Μπλερ τείνει να καταστεί γραφική φιγούρα που θα μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που έσυρε τη χώρα στο Ιράκ διότι πίστευε στο Θεό αλλά δεν το είπε σε κανέναν. Ο Μπράουν παρέλαβε το λογαριασμό της συσσωρευμένης αγανάκτησης για τo ξεθωριασμένο όνειρο της κουλ Μπριτάνια που θυμίζει πλέον τη χλιαρή μπύρα που απεχθανόταν ο Οβελίξ. Αρχικά τον είπαν δειλό γιατί δεν προκύρηξε εκλογές, μετά τον είπαν άχρηστο και προσπάθησαν να τον ανατρέψουν απλά και μόνο για να τον δουν να πέφτει. 

Ο κατά το Economist πιο καταρτισμένος Άγγλος πρωθυπουργός μετά τον Τσόρτσιλ, πνίγεται σε μία θάλασσα πολιτικής ίντριγκας που θα έκανε ακόμα και τον Σερ Χάμφρι να αναφωνήσει No, Prime Minister.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ