Κοσμος

Οι μπαχαλάκηδες του West Coast

1933-1313.jpg
Ανδρέας Χαλικιάς
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
1946-20849.jpg

Αν και το Berkeley είναι ιστορικά ένα από τα πιο Αριστερά πανεπιστήμια της Αμερικής, τέτοιου είδους επιθέσεις είναι άνευ προηγουμένου

Ο λόγος για 50 – 70 διαδηλωτές, που τον περασμένο μήνα επιτέθηκαν στο σπίτι του Chancellor Birgeneau στο UC Berkeley, καταστρέφοντας τζαμαρίες, φώτα, διακοσμητικές γλάστρες, πετώντας πυρσούς σε αστυνομικά οχήματα και φωνάζωντας «χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει ειρήνη» στα αμερικάνικα. Όλα αυτά μετά την τετραήμερη κατάληψη του Wheeler Hall στο campus του πανεπιστημίου.

Οι καταληψίες διαμαρτύρονταν για τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στα πανεπιστήμια της Καλιφόρνιας και την παράλληλη –τσουχτερή- αύξηση των διδάκτρων. 

Αν και το Berkeley είναι ιστορικά ένα από τα πιο Αριστερά πανεπιστήμια της Αμερικής, τέτοιου είδους επιθέσεις είναι άνευ προηγουμένου και υπεύθυνοι του πανεπιστημίου δηλώνουν σοκαρισμένοι με την βίαιη εξέλιξη των γεγονότων. 

Σε μια πολιτεία που τα κεντρικά νέα ασχολούνται με τον σκύλο-ήρωα που δέχτηκε 3 σφαίρες και τώρα αναρρώνει στην κτηνιατρική κλινική, τέτοιες κινήσεις είναι πολύ σημαντικές για να υπενθυμίζουν στην κυβέρνηση (και στους πολίτες), πως υπάρχουν άνθρωποι πρόθυμοι να διαμαρτυρηθούν για την αισχρή κατάσταση της οικονομίας και τα κακώς κείμενα.

Και –φυσικά- αυτά περνάνε μόνο στο Berkeley, γιατί αν γινόταν κάτι αντίστοιχο στη νότια Καλιφόρνια, θα ήταν πολλοί οι ήρωες που θα ανάρρωναν σε διάφορες κλινικές μετά από πολλές περισσότερες από 3 σφαίρες...

 latimesblogs.latimes.com/lanow/2009/12/protesters-attack-uc-berkeley-chancellors-home-8-arrested.html

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ