- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Επανάληψη του δημοψηφίσματος ζητούν σχεδόν 3 εκατομμύρια Βρετανοί
Οι υποστηρικτές της παραμονής στην ΕΕ επιδιώκουν δεύτερη ευκαιρία
Πάνω από 2.780.000 υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί για τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος στη Βρετανία, προκειμένου να αποφευχθεί η έξοδος της χώρας από την Ε.Ε.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ημερών, τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση έχουν υπογράψει 2.789.167 άτομα, διεκδικώντας τη επανάληψη του δημοψηφίσματος.
Σημειώνεται ότι για να εισαχθεί το ζήτημα σε συζήτηση στη Βουλή, απαιτούνται μόλις 100.000 υπογραφές, ενώ παράλληλα, η κυβέρνηση υποχρεούται να απαντήσει σε όλα τα αιτήματα, τα οποία έχουν συγκεντρώσει πάνω από 10.000 υπογραφές.
Η προθεσμία για τη συγκέντρωση των υπογραφών ολοκληρώνεται την Τρίτη, με τους ιθύνοντες της πρωτοβουλίας να εκτιμούν ότι έως τότε, είναι πιθανόν να έχει συγκεντρωθεί ο αριθμός των 5.000.000 υπογραφών.
Το όλο εγχείρημα προήλθε έπειτα από την κίνηση 100.000 κατοίκων του Λονδίνου να ζητήσουν από τον δήμαρχο της πόλης να κηρύξει την ανεξαρτησία της βρετανικής πρωτεύουσας και να αξιώσει την ένταξή της στην Ε.Ε.
Στην αίτηση, καλείται η κυβέρνηση να εφαρμόσει ένα νόμο, σύμφωνα με τον οποίο, εάν το αποτέλεσμα της εξόδου ή της παραμονής είναι μικρότερο του 60% και η συμμετοχή δεν υπερβαίνει το 75%, τότε να κρίνεται αναγκαία η επανάληψη του δημοψηφίσματος.
Η πλειονότητα των υπογραφών, όπως ήταν αναμενόμενο, προέρχεται από τα μεγάλα αστικά κέντρα και το Λονδίνο.
photo: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Φλάβιο Μπολσονάρου δημοσίευσε τρισέλιδη ανακοίνωση στην οποία αυτοχαρακτηρίστηκε «ηγέτης της Βραζιλίας»
Συνεχίζονται οι έρευνες στον τόπο της τραγωδίας
Η διαδρομή του Αμπντούλ ελ-Σαγιέντ που φωτίζει το στοίχημα της ανανέωσης των Δημοκρατικών
Το Επαναστατικό Δικαστήριο του Ιράν επέβαλε επίσης απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και περιορισμούς στα social media
Κάνει λόγω για νοθεία στις εκλογές της Βραζιλίας και πως η «εγκληματική οργάνωση» του Λούλα του έκλεψε τη νίκη
«Συνεχίστε με κανονική ταχύτητα» - Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της El País
Οικογένειες αγωνιούν να μάθουν νέα για τους αγαπημένους τους
Φόρος 6% αναμένεται να επιβληθεί στις τράπεζες από τον Ιανουάριο του 2027
Η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας
Στους 68 οι νεκροί, 15 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση
Ρεκόρ εδρών για τα αραβικά κόμματα
Σχεδόν 80 τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, με 15 να βρίσκονται σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση
Η Ισπανία διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας στην Ευρώπη και το το δεύτερο μεγαλύτερο παγκοσμίως μετά την Κίνα
Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δίνουν στα δύο αραβικά κόμματα, την Ενιαία Λίστα και το Ρα’αμ, τουλάχιστον 19 από τις 120 έδρες της Βουλής
Τι είναι, πώς καταμετρώνται και ποια κόμματα μπορεί να ωφεληθούν
Συγκλονισμένη η χώρα, ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών
Το σύστημα ασφαλείας LZB παρουσίασε βλάβη το πρωί της Τετάρτης
Τουλάχιστον 64 οι νεκροί, φόβοι για ακόμα περισσότερους
Θα ορίσει τις προσεχείς ημέρες έναν υποψήφιο, στον οποίο θα αναθέσει την προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.