- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ένα βήμα πριν από την έξοδο η Βρετανία: Προηγείται το Brexit
Πάνω από 1 εκ. ψήφοι η διαφορά - ολονύχτιο θρίλερ με ανατροπή
Η Βρετανία βρίσκεται ένα βήμα πριν από την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο ολονύχτιο θρίλερ του δημοψηφίσματος και μετά από ανατροπές το Brexit προηγείται καθαρά με 52%.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα σε 362 από 382 περιφέρειες, το Brexit προηγείται με 51,8% έναντι 48,2% του Bremain και ενώ ήδη η η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον δηλώνει ότι tο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος «καθιστά σαφές ότι ο λαός της Σκωτίας βλέπει το μέλλον του στους κόλπους της Ε.Ε.».
«Ο σεισμός του Brexit έγινε, θα χρειαστεί χρόνια για να εκκαθαριστούν στα συντρίμμια», είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου άρθρου του πολιτικού αναλυτή Ράφαελ Μπερ της εφημερίδας The Guardian.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που μεταδίδει το BBC, με μόνο 19 από τις 382 εκλογικές περιφέρειες να μην έχουν ακόμα δηλώσει αποτέλεσμα, το στρατόπεδο του Brexit αποσπά 16,23 εκατομμύρια ψήφους, έναντι 15,11 εκατομμυρίων του Bremain.
Το BBC, το ITV και το Sky News προβλέπουν πλέον επίσημα νίκη του «έξω».
Το αποτέλεσμα έχει οδηγήσει σε κατάρρευση της στερλίνα στην ισοτιμία με το δολάριο, με το βρετανικό νόμισμα να πέφτει ακόμα στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1985, όταν υπήρχε ακόμα η Σοβιετική Ένωση. Λίγο μετά τις 7:30 το πρωί, η λίρα ισοδυναμεί με 1.3312 δολάρια.
Πρόκειται για ψήφο-καταπέλτη για την Ε.Ε., η οποία ήδη αντιμετωπίζει την άνοδο του ευρω-σκεπτικισμού και του εθνικισμού σε ολόκληρη τη Γηραιά Ήπειρο.
Το αποτέλεσμα φανερώνει μία βαθιά διχασμένη χώρα. Υπέρ της παραμονής τάσσονται Σκωτία, Βόρεια Ιρλανδία και Λονδίνο. Υπέρ της αποχώρησης η Ουαλία, η βορειοανατολική Αγγλία και οι περισσότερες υπόλοιπες περιοχές.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Φλάβιο Μπολσονάρου δημοσίευσε τρισέλιδη ανακοίνωση στην οποία αυτοχαρακτηρίστηκε «ηγέτης της Βραζιλίας»
Συνεχίζονται οι έρευνες στον τόπο της τραγωδίας
Η διαδρομή του Αμπντούλ ελ-Σαγιέντ που φωτίζει το στοίχημα της ανανέωσης των Δημοκρατικών
Το Επαναστατικό Δικαστήριο του Ιράν επέβαλε επίσης απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και περιορισμούς στα social media
Κάνει λόγω για νοθεία στις εκλογές της Βραζιλίας και πως η «εγκληματική οργάνωση» του Λούλα του έκλεψε τη νίκη
«Συνεχίστε με κανονική ταχύτητα» - Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της El País
Οικογένειες αγωνιούν να μάθουν νέα για τους αγαπημένους τους
Φόρος 6% αναμένεται να επιβληθεί στις τράπεζες από τον Ιανουάριο του 2027
Η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας
Στους 68 οι νεκροί, 15 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση
Ρεκόρ εδρών για τα αραβικά κόμματα
Σχεδόν 80 τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, με 15 να βρίσκονται σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση
Η Ισπανία διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας στην Ευρώπη και το το δεύτερο μεγαλύτερο παγκοσμίως μετά την Κίνα
Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δίνουν στα δύο αραβικά κόμματα, την Ενιαία Λίστα και το Ρα’αμ, τουλάχιστον 19 από τις 120 έδρες της Βουλής
Τι είναι, πώς καταμετρώνται και ποια κόμματα μπορεί να ωφεληθούν
Συγκλονισμένη η χώρα, ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών
Το σύστημα ασφαλείας LZB παρουσίασε βλάβη το πρωί της Τετάρτης
Τουλάχιστον 64 οι νεκροί, φόβοι για ακόμα περισσότερους
Θα ορίσει τις προσεχείς ημέρες έναν υποψήφιο, στον οποίο θα αναθέσει την προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.