- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Δωρεά με το… 666 μέσα στο ποσό απέρριψε ο Πάπας από τον πρόεδρο της Αργεντινής
Ο συνήθως πράος Φραγκίσκος είναι έξαλλος με τον Μαουρίτσιο Μάκρι
Ψυχράνθηκε ακόμη περισσότερο η ήδη κακή σχέση του προκαθήμενου της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκου Α' με τον πρόεδρο της Αργεντινής, Μαουρίτσιο Μάκρι, εξαιτίας μιας φιλανθρωπικής δωρεάς. Ο Αργεντινός πρόεδρος προσέφερε δωρεά που περιλαμβάνει τον αριθμό 666 μέσα στο ποσό, γεγονός που εξόργισε τον Πάπα και τον ανάγκασε να την απορρίψει.
Σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian, ο Μάκρι έκανε στις αρχές του μήνα μία δωρεά ύψους 16.666.000 πέσος (περίπου 1.2 εκατ. δολάρια) στο εκπαιδευτικό ίδρυμα Scholas Occurentes, το οποίο υποστηρίζεται από τον Πάπα και βασίζεται σε οργανισμό που είχε ιδρύσει ο ίδιος όταν ήταν ακόμη καρδινάλιος του Μπουένος Άιρες.
Πριν από δύο εβδομάδες, ο Πάπας Φραγκίσκος ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση εκδήλωσης στη Ρώμη, κατά τη διάρκεια της οποίας απονεμήθηκαν μετάλλια σε σταρ του Χόλιγουντ, όπως οι Τζορτζ Κλούνεϊ, Σάλμα Χάγιεκ και Ρίτσαρντ Γκιρ, οι οποίοι ανέλαβαν ρόλο πρεσβευτή για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η δωρεά του Μάκρι δόθηκε λίγες ημέρες μετά.
Σύμφωνα με πηγή του Βατικανού, που επικαλείται η ιταλική La Stampa, ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε επιστολή στο ίδρυμα ζητώντας από τους επικεφαλής να επιστρέψουν τα χρήματα στον Μάκρι. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο υστερόγραφο έγραψε «Δεν μου αρέσει το 666». Κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Αργεντινής διαψεύδουν την πληροφορία ότι η επιστροφή της δωρεάς έχει διαταράξει τις σχέσεις του προέδρου με τον επικεφαλής του Βατικανού. «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ή έχθρα με τον πρόεδρο. Ο κ. Μάκρι και ο Πάπας είχαν μια εκτενή και απολύτως φυσιολογική συζήτηση χωρίς να γίνει καμία αναφορά σε χρηματικό ποσό ή φιλοσοφικές διαφορές» δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής, η οποία συναντήθηκε με τον πάπα Φραγκίσκο στην Ρώμη την Δευτέρα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Φλάβιο Μπολσονάρου δημοσίευσε τρισέλιδη ανακοίνωση στην οποία αυτοχαρακτηρίστηκε «ηγέτης της Βραζιλίας»
Συνεχίζονται οι έρευνες στον τόπο της τραγωδίας
Η διαδρομή του Αμπντούλ ελ-Σαγιέντ που φωτίζει το στοίχημα της ανανέωσης των Δημοκρατικών
Το Επαναστατικό Δικαστήριο του Ιράν επέβαλε επίσης απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και περιορισμούς στα social media
Κάνει λόγω για νοθεία στις εκλογές της Βραζιλίας και πως η «εγκληματική οργάνωση» του Λούλα του έκλεψε τη νίκη
«Συνεχίστε με κανονική ταχύτητα» - Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της El País
Οικογένειες αγωνιούν να μάθουν νέα για τους αγαπημένους τους
Φόρος 6% αναμένεται να επιβληθεί στις τράπεζες από τον Ιανουάριο του 2027
Η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας
Στους 68 οι νεκροί, 15 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση
Ρεκόρ εδρών για τα αραβικά κόμματα
Σχεδόν 80 τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, με 15 να βρίσκονται σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση
Η Ισπανία διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας στην Ευρώπη και το το δεύτερο μεγαλύτερο παγκοσμίως μετά την Κίνα
Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δίνουν στα δύο αραβικά κόμματα, την Ενιαία Λίστα και το Ρα’αμ, τουλάχιστον 19 από τις 120 έδρες της Βουλής
Τι είναι, πώς καταμετρώνται και ποια κόμματα μπορεί να ωφεληθούν
Συγκλονισμένη η χώρα, ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών
Το σύστημα ασφαλείας LZB παρουσίασε βλάβη το πρωί της Τετάρτης
Τουλάχιστον 64 οι νεκροί, φόβοι για ακόμα περισσότερους
Θα ορίσει τις προσεχείς ημέρες έναν υποψήφιο, στον οποίο θα αναθέσει την προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.