Κοσμος

Ο Τριντό πάει τον Καναδά μπροστά: Επεκτείνει τη νομοθεσία για τα δικαιώματα των τρανσέξουαλ (εικόνες)

Ο πρωθυπουργός βραβεύτηκε για τις δεσμεύσεις του ενάντια στην ομοφοβία και την τρανσοφοβία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
128555-290169.jpg

Σε μια σεμνή τελετή, ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό βραβεύτηκε με το βραβείο Laurent McCutcheon για τις δεσμεύσεις τόσο του ίδιου όσο και της κυβέρνησής του ενάντια στην ομοφοβία και την τρανσοφοβία.

Ο Laurent McCutcheon, Καναδός ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και όλης της ΛΟΑΤ κοινότητας. Διετέλεσε από το 1982 ως και το 2013 πρόεδρος της καναδέζικης ΜΚΟ, με έδρα το γαλλόφωνο Κεμπέκ, «Gai Écoute». Εκτός από την εθελοντική ακτιβιστική του δράση, ο McCutcheon εργάστηκε ως διοικητικός δικαστής στην Επιτροπή Εφέσεων για εργατικά θέματα και ήταν Πρόεδρος του Συμβουλίου της απονομής δικαιοσύνης στη δημόσια διοίκηση. Ίδρυσε επίσης και την Υπηρεσία για την Ανάδειξη των θεμάτων που σκοπεύουν να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για τη ΛΟΑΤ κοινότητα.

Έτσι, το βραβείο που απονέμεται σε προσωπικότητες που προωθούν την ισότητα των ατόμων της ΛΟΑΤ κοινότητας με τους υπόλοιπους πολίτες στον Καναδά έχει λάβει το όνομά του.

Ο Τζάστιν Τριντό παραλαμβάνοντας στο Μόντρεαλ το βραβείο δήλωσε πως «νιώθω μεγάλη τιμή» και πως «μπορούμε και πρέπει να κάνουμε περισσότερα για τη ΛΟΑΤ κοινότητα και να κάνουμε τον Καναδά περισσότερο δεκτικό και ανοιχτό» στα άτομα αυτά.

Επίσης, προανήγγειλε το άνοιγμα της νομοθεσίας για την επέκταση της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των τρανσέξουαλ Καναδών και την εισαγωγή προς συζήτηση του θέματος σήμερα, Τρίτη, στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Η ημέρα που ο Τριντό επέλεξε να εισάγει προς συζήτηση το εν λόγω θέμα δεν είναι τυχαία, καθώς συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια στην Ομοφοβία και την Τρανσοφοβία.

«Πρέπει να συνεχίζουμε να απαιτούμε την ισότητα. Πρέπει να συνεχίσουμε την παρακαταθήκη αγώνων που μας άφησαν όσοι αγωνίστηκαν για δικαιοσύνη με το να είμαστε τολμηροί και φιλόδοξοι στις δράσεις μας και πρέπει να εργαστούμε επιμελώς για να κλείσει το χάσμα μεταξύ των αρχών μας και της πραγματικότητας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός του Καναδά.

Αξιοσημείωτο των διακρίσεων είναι, όπως ο ίδιος ο Τριντό ανέφερε, πως στον Καναδά μέχρι και σήμερα απαγορεύεται στους ομοφυλόφιλους άνδρες να γίνουν αιμοδότες.

Επίσης, ο Τριντό δεσμεύτηκε να λάβει μέρος στις εκδηλώσεις Υπερηφάνειας στο Μόντρεαλ και αυτό το καλοκαίρι. Σημειώνεται πως αν και ο νεαρός πολιτικός λαμβάνει εδώ και χρόνια μέρος στην εν λόγω εκδήλωση, φέτος θα είναι η πρώτη φορά που θα συμμετάσχει από το ανώτατο αξίωμα της χώρας του, καθιστώντας εαυτόν τον πρώτο εν ενεργεία Καναδό πρωθυπουργό που λαμβάνει μέρος στο Gay Pride καναδέζικης πόλης.

image

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY