Κοσμος

Ευρωπαϊκή τζιχαντοφοβία

Τι έγινε την Πέμπτη σε Βρετανία, Σουηδία, Ολλανδία

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
114415-226851.jpg

Μετά τις επιθέσεις της περασμένη Παρασκευής στο Παρίσι, η τζιχαντοφοβία εξαπλώνεται στην Ευρώπη. Μόνο χτες Πέμπτη:

· Στο Μάντεστερ της Βρετανίας, αεροπλάνο της «Easyjet» που ήταν έτοιμο ν΄ απογειωθεί για το Μαρακές εκκενώθηκε την τελευταία στιγμή μετά από φόβο για εκρηκτικά. Η αστυνομία έβγαλε τους επιβάτες και τους υπέβαλε σε έλεγχο, συλλαμβάνοντας δύο απ΄ αυτούς. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, ένας από τους επιβάτες ισχυρίστηκε πως είχε βόμβα. Δεν εντοπίστηκε τίποτε και το αεροσκάφος απογειώθηκε κανονικά.

· Στη Σουηδία, η αστυνομία ανέφερε πως συνελήφθη ένας άνδρας που θεωρείται ύποπτος για σχεδιασμό τρομοκρατικής ενέργειας. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της σουηδικής αστυνομίας, η σύλληψή του είχε διαταχθεί την Τρίτη 17 Νοεμβρίου, όμως ο ύποπτος διέφευγε. Δεν ανακοινώθηκε η πόλη όπου έγινε η σύλληψη. Την Τετάρτη, η Σουηδία είχε ανεβάσει κατά μία βαθμίδα το επίπεδο συναγερμού.

· Στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας τη νύχτα τέθηκαν υπό κράτηση τρία άτομα, των οποίων τα στοιχεία δεν ανακοινώθηκαν, κοντά σε παρκαρισμένο όχημα με βελγικές πινακίδες. Ο δήμαρχος της πόλης, που είναι μουσουλμάνος, βρισκόταν σε κοντινό εστιατόριο, και απομακρύνθηκε προληπτικά από την αστυνομία. Η αστυνομική εκπρόσωπος είπε μόνο ότι το όχημα «έδωσε αιτίες στους αξιωματικούς να το ερευνήσουν περαιτέρω».

(Στη φωτογραφία Βρετανοι αστυνομικοί).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY