- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συμφωνεί με το δημοψήφισμα το 65% των Γάλλων
Τι απαντούν για τις ευθύνες της κρίσης στην Ελλάδα
Οι Γάλλοι δηλώνουν σε ποσοστό 65% ότι δεν αντιτίθενται στο δημοψήφισμα που διεξάγεται στην Ελλάδα και κρίνουν μάλιστα ότι είναι κάτι καλό, σύμφωνα με δημοσκόπηση του «Odoxa» όσον αφορά την ελληνική κρίση, η οποία έγινε για λογαριασμό της εκπομπής CQFD του iTele.
Την ίδια άποψη έχουν τόσο οι υποστηρικτές της δεξιάς όσο και της αριστεράς, οι οποίοι εγκρίνουν την πρωτοβουλία αυτή σε ποσοστά 66% και 62% αντίστοιχα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αυτής, τα οποία δημοσίευσε η «Journal du Dimanche».
Οι ερωτηθέντες δηλώνουν σε ποσοστό 75% ότι δεν συμμερίζονται την άποψη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ ότι δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν από το δημοψήφισμα αυτό. Από τους υποστηρικτές της αριστεράς, το 57% σκέφτεται διαφορετικά από τον πρόεδρο, ενώ από τους υποστηρικτές της δεξιάς το 87%.
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 58% των Γάλλων εκτιμά ότι οι Έλληνες ευθύνονται κυρίως για την κρίση που αντιμετωπίζουν, ενώ το 41% κρίνει ότι οι πιστωτές της Ελλάδας είναι οι υπεύθυνοι για την κρίση.
Την ευθύνη καταλογίζουν στους πιστωτές με μικρή διαφορά οι υποστηρικτές της αριστεράς (50% έναντι 48%), ενώ η πλειονότητα των υποστηρικτών της δεξιάς αποδίδει τις ευθύνες στον ελληνικό λαό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία
Θύματα κατηγορούν αστυνομικούς ότι έκαναν τα στραβά μάτια
Χωρίς τέλος η βία μεταξύ αντίπαλων καρτέλ ναρκωτικών
Κίνηση τακτικής ή παραδοχή αδιεξόδου στο μέτωπο
Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποιεί την Τεχεράνη ότι ο χρόνος λιγοστεύει
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Φαντάσου να πίνεις σαμπάνια σε ένα κουπέ του 1890, ενώ η Ευρώπη περνάει έξω από το παράθυρό σου
Ζητά συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο
«Νιώθω βαθιά ντροπή», είπε ο ηθοποιός σε ομιλία του στο Βερολίνο
«Με αναγκάζεις να σου κάνω κακό» της έλεγε
Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος είχε αναφέρει ότι με αμοιβαίους συμβιβασμούς μπορεί να επιτευχθεί ειρήνη
Η συνταγματική αναθεώρηση του 2020 μηδένισε τις προηγούμενες προεδρικές θητείες του
Οι συμφωνίες αυτές δυσκολεύονται να εξελιχθούν σε μόνιμες λύσεις
Ειχε λάβει υπόσχεση αμοιβής ύψους περίπου 25.000 ευρώ
Δυνάμεις της Αστυνομίας χρησιμοποίησαν υδροβόλα για να διαλύσουν τα πλήθη
Οι διαμαρτυρίες αναμένεται να επεκταθούν και στα νότια της χώρας
Φόβοι για περαιτέρω διασπορά του ιού στην περιοχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.