- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ποινή φυλάκισης στον αδελφό του Πολ Πογκμπά για την υπόθεση εκβιασμού
Ακόμη πέντε παιδικοί του φίλοι εκβίαζαν τον Γάλλο διεθνή
Ο αδερφός του Πολ Πογκμπά τιμωρήθηκε με ποινή κάθειρξης τριών ετών από το Δικαστήριο του Παρισιού, για απόπειρες εκβιασμού
Ο αδερφός του Πολ Πογκμπά καταδικάστηκε από το Δικαστήριο του Παρισιού την Πέμπτη (19/12) σε ποινή φυλάκισης τριών ετών, με δύο χρόνια αναστολή, για την υπόθεση εκβιασμού του Γάλλου διεθνούς.
Πριν από δύο χρόνια περίπου ο διεθνής Γάλλος μέσος κατήγγειλε ότι ο αδελφός του Ματίας Πογκμπά και πέντε παιδικοί του φίλοι τον εκβίαζαν με αποτέλεσμα να του αποσπάσουν 100.000 ευρώ.
Ο Πογκμπά, ο οποίος μετρά αντίστροφα για την επιστροφή του στην ενεργό δράση μετά τη μείωση της ποινής του για την υπόθεση ντόπινγκ στην καταγγελία του ανέφερε ότι η συγκεκριμένη ομάδα απαιτούσε να τους δώσει 13 εκατομμύρια ευρώ με την αιτιολογία ότι από τη στιγμή που έγινε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και έβγαλε πολλά χρήματα σταμάτησε να τους ενισχύει οικονομικά.
Μάλιστα έφτασαν στο σημείο να του στήσουν ενέδρα στο Παρίσι (είχε βρεθεί για αγώνες της Εθνικής), ενώ τον επισκέφτηκαν και στο Μάντσεστερ και στο Τορίνο για να του υπενθυμίσουν την υποχρέωση του.
Η δίκη διήρκησε αρκετές εβδομάδες και εν τέλει οι δικαστές αποδέχθηκαν τους ισχυρισμούς του με αποτέλεσμα να επιβάλλουν ποινές φυλάκισης από τρία έως οκτώ χρόνια για απόπειρα εκβιασμού.
Στον Ματίας Πογκμπά επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών, εκ των οποίων τα δύο με αναστολή, αφού κρίθηκε ένοχος για οργανωμένη εκβίαση και απόπειρα εκβίασης. Του επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ.
Αυτή ήταν και η χαμηλότερη ποινή καθώς οι υπόλοιποι τιμωρήθηκαν με οκτώ χρόνια (Ρουστνάν Κ.), πέντε χρόνια (Μαμαντού Σ. και Ανταμά Σ.) και τέσσερα χρόνια (Ματσικούρ Κ.).
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για την ιστορική αναμέτρηση στο Diamond League της Ζυρίχης
Η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή του ΕΣΑΚΕ
Ο Ντοκ Ρίβερς άφησε αιχμές για τον πρώην παίκτη του
Τι συμφώνησαν Μπάγερν και Τότεναμ το 2023
Ο 25χρονος τερματοφύλακας δέχεται απειλές
Ακόμα μία μεγάλη εμφάνιση από την Ελληνίδα τενίστρια
Για το ματς της Κυριακής κόντρα στον Ηρακλή
Ποιος θα το κληρονομήσει
Όλες οι επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού
Τι δήλωσε ο Έλληνας διεθνής άσος των Βεστφαλών
Τι δήλωσε ο άσος των Γουόριορς
Ξεχώρισε αλλά δεν ήταν αρκετός ο Έλληνας άσος
Μετά τις νίκες των ΟΦΗ και Παναθηναϊκού
Ποιες ομάδες είναι στην κορυφή με το «τριφύλλι»
Πού βρίσκεται ο Ολυμπιακός και οι Κρητικοί
Τα αποτελέσματα της βραδιάς
Ακόμα μία ευρωπαϊκή νίκη για την ομάδα του Νίστρουπ
Σπουδαίο τρίποντο για την ομάδα του Κόντη
Πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση ως τώρα με 6 γκολ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.