Αθλητισμος

Τέιλορ Σουίφτ - Τράβις Κέλσι: Το ζευγάρι που αλλάζει το NFL και τον αθλητισμό

Ντέιβιντ και Βικτόρια Μπέκαμ της γενιάς μας

giannis-mpelesiotis.jpg
Γιάννης Μπελεσιώτης
13’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέιλορ Σουίφτ - Τράβις Κέλσι: Το ζευγάρι που αλλάζει το NFL και τον αθλητισμό
© Patrick Smith / Getty Images

Τέιλορ Σουίφτ - Τράβις Κέλσι: Η σχέση των δύο σταρ αλλάζει τον αθλητισμό - Το NFL σε νέα εποχή λίγο πριν το Super Bowl LVIII

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου η σεζόν για το NFL ολοκληρώνεται και τα βλέμματα του κόσμου είναι στραμμένα στο διαχρονικά λαμπερό Super Bowl. Το αθλητικό γεγονός με τους περισσότερους τηλεθεατές παγκοσμίως φέρνει αντιμέτωπους τους Kansas City Chiefs και San Francisco 49ers με στόχο τη νίκη, την κατάκτηση του φετινού τροπαίου Vince Lombardi και μαζί μία θέση στην αιωνιότητα. Το φετινό Super Bowl όμως κατά γενική ομολογία είναι λίγο διαφορετικό από τα υπόλοιπα και η αιτία πίσω από αυτό είναι η Τέιλορ Σουίφτ.

Πώς θα μπορούσε το μεγαλύτερο ποπ icon της εποχής μας να συνδέεται με το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της χρονιάς; Ο λόγος φυσικά είναι η σχέση της με τον σταρ των Kansas City Chiefs Τράβις Κέλσι. Η Τέιλορ Σουίφτ γνωρίστηκε πριν λίγο καιρό με τον tight end των Chiefs και πλέον είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ζευγάρια στον πλανήτη.

Τέιλορ Σουίφτ - Τράβις Κέλσι: Το ζευγάρι που αλλάζει το NFL και τον αθλητισμό
© Kara Durette / Getty Images

Το American Football είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και έτσι η σχέση ανάμεσα στους δύο τους ήταν ένα από τα γεγονότα της χρονιάς. 

Τέιλορ Σουίφτ – Τράβις Κέλσι: Το backstory της γνωριμίας τους

Αν και το πρώτο επεισόδιο στη σχέση των Τέιλορ Σουίφτ και Τράβις Κέλσι γράφτηκε μέσα στο 2023, υπάρχει και το prequel. Ο Κέλσι κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης το 2016 κλήθηκε να παίξει το παιχνίδι «Kiss, Marry, Kill» με τις τρεις επιλογές να είναι η Αριάνα Γκράντε, η Κέιτι Πέρι και φυσικά η Τέιλορ Σουίφτ. «Πω, αυτό είναι πολύ δύσκολο» απάντησε στην αρχή και έπειτα συμπλήρωσε «Συγγνώμη Αριάνα αλλά είσαι στο kill. Θα φιλούσα την Τέιλορ Σουίφτ και θα παντρευόμουνα την Κέιτι Πέρι».

Έπρεπε να περάσουν 7 χρόνια ώστε να αναφέρει ξανά το όνομα της Σουίφτ ο Κέλσι και αυτό συνέβη στο podcast, που έχει με τον αδερφό του και επίσης παίκτη του NFL με τους Philadelphia Eagles, Τζέισον. Εκεί αποκαλύφθηκε πως ο Κέλσι είναι Swiftie και παρακολούθησε από κοντά τη συναυλία της για χάρη του Eras Tour στον Κάνσας Σίτι. «Απογοητεύτηκα όταν έμαθα πως δεν μιλάει καθόλου πριν και μετά τις συναυλίες της και έτσι δεν μπόρεσα να της δώσω το βραχιόλι που είχα φτιάξει αποκλειστικά για εκείνη. Αν δεν έχεις ξαναπάει σε live της Τέιλορ Σουίφτ πρέπει να γνωρίζεις ότι οι φανς της ανταλλάσουν βραχιόλια φιλίας, γι’ αυτό ήθελα να της δώσω ένα με τον αριθμό μου».

Σαν κλασικός αδερφός ο Τζέισον Κέλσι δεν το άφησε να πέσει κάτω και ζήτησε διευκρίνιση για το αν εννοεί το αριθμό της φανέλας ή το κινητό του. «Ξέρεις ποιο» απάντησε ο Τράβις γελώντας και πρόσθεσε ότι το σόου της ήταν εκπληκτικό, με τους θαυμαστές της να φτιάχνουν μια συγκλονιστική ατμόσφαιρα θυμίζοντάς του παιχνίδι των Kansas City Chiefs.

Τον Σεπτέμβριο του 2023 φαίνεται να είναι και το σημείο, που γίνεται και η πρώτη γνωριμία τους. Αρχικά ξεκίνησαν όλα ως φήμες, που εξαπλώθηκαν ραγδαία και έπειτα ο Τράβις Κέλσι πέταξε τη μπάλα στη δική της μεριά του γηπέδου αναφέροντας « Έχω πάει στη συναυλία της και την έχω δει να ροκάρει μπροστά σε χιλιάδες κόσμο. Ίσως ήρθε η ώρα να με δει και εκείνη να ροκάρω με τα χρώματα των Chiefs». Η Τέιλορ Σουίφτ δεν «μάσησε». Τρεις μέρες μετά εμφανίστηκε στο εντός έδρας παιχνίδι των Chiefs με τους Chicago Bears και μάλιστα έκατσε μαζί με τη μητέρα του Κέλσι, με τον οποία φαίνεται να τα πηγαίνουν πολύ καλά σύμφωνα με τα γκόσιπ ρεπορτάζ.

https://twitter.com/newheightshow/status/1684193769623789569?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1684193769623789569%7Ctwgr%5E1a111ab71f9c005cd0e01bfd8655b59ec1a498f1%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Ftheathletic.com%2F5260952%2F2024%2F02%2F09%2Ftaylor-swift-travis-kelce-nfl-swifties-super-bowl%2F
© Kansas City Star / Getty Images

Μετά από αυτόν τον αγώνα στις 24 Σεπτεμβρίου οι κοινές τους εμφανίσεις έγιναν όλο και περισσότερες. Πριν λίγες μέρες και μετά την πρόκριση των Chiefs στον τελικό του Super Bowl η Τέιλορ Σουίφτ έπεσε στην αγκαλιά του Τράβις Κέλσι εμφανώς συγκινημένη, καθώς ο σύντροφός της θα διεκδικήσει τον τρίτο τίτλο της καριέρας του.

Πώς η σχέση των Σουίφτ και Κέλσι αλλάζει το NFL

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κόσμος τρελαίνεται τόσο πολύ για τη σχέση μιας ποπ σταρ και ενός αθλητή με τη φρενίτιδα των τελευταίων ημερών θυμίζει κάπως την επεισοδιακή σχέση του Ντέιβιντ και της Βικτόρια Μπέκαμ. Παράλληλα όταν έχεις στο πλευρό σου δύο industries όπως η μουσική βιομηχανία και ο αθλητισμός, είναι λογικό και όλο αυτό το κύμα ενθουσιασμού. Οι δύο 34χρονοι αυτή τη στιγμή μοιάζουν ασταμάτητοι κα απασχολούν μέχρι και την παγκόσμια πολιτική. Οι οπαδοί του Τραμπ υποστηρίζουν ότι αυτή η σχέση είναι «φτιαχτή» ώστε να γίνει προπαγάνδα υπέρ της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις επικείμενες αμερικανικές εκλογές. Η Τέιλορ Σουίφτ στήριξε ανοιχτά τον Μπάιντεν πριν μερικά χρόνια και δεν είναι ψέμα να πούμε ότι είναι ένας από τους βασικούς λόγους της νίκης του τότε.

Τέιλορ Σουίφτ - Τράβις Κέλσι: Το ζευγάρι που αλλάζει το NFL και τον αθλητισμό
© Kevin Sabitus / Getty Images

Εκτός από τους δυο τους φυσικά ευτυχισμένοι είναι και οι άνθρωποι του NFL. Σύμφωνα με πολλές αναφορές στα ξένα media οι εμφανίσεις και μόνο της Τέιλορ Σουίφτ στους αγώνες του Τράβις Κέλσι αύξησαν κατά 330 εκατομμύρια δολάρια το net worth των Chiefs και κατά 20% τις συνεργασίες για διαφημίσεις του NFL. Οι δαιμόνιοι διαφημιστές καταλαβαίνουν την αλλαγή που συντελείεται στο αθλητικό μάρκετινγκ και έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία θα υπάρξουν διαφημίσεις του Super Bowl αποκλειστικά για γυναίκες. Παράλληλα οι μεταδόσεις της λίγκας άρχισαν να φτάνουν ακόμα και σε κοινά τα οποία δεν παρακολουθούν παραδοσιακά, όπως για παράδειγμα το γυναικείο. Η τηλεθέαση πλέον στα παιχνίδια των Chiefs έχει αυξηθεί κατά δύο εκατομμύρια κάνοντας το NFL παράλληλα ακόμα μεγαλύτερο από ότι ήδη ήταν.

Hard Knocks: A Dove Big Game Film | #KeepHerConfident

Δεν χρειάζεστε εμένα να σας πω το πόσο επιδραστική είναι η Τέιλορ Σουίφτ όχι μόνο στους φανς της αλλά και στην κοινωνία γενικότερα. Τα νούμερα της αγγίζουν κέρδη όχι απλά εταιρειών αλλά ολόκληρων χωρών. Τον περασμένο Νοέμβριο μαζί με τη Beyonce συνέβαλαν σε αύξηση 5% του συνολικού ΑΕΠ της Αμερικής. Το Eras Tour είναι ήδη η  μεγαλύτερη τουρνέ στην ιστορία της μουσικής έχοντας κέρδη που αγγίζουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Η σχέση των δυο τους έχει κάνει πολύ αναγνωρίσιμο και τον Τράβις Κέλσι. Στην αρχή της καριέρας του δεν πίστευε κανένας ότι κάποτε θα γινόταν ένας από τους καλύτερους επιθετικούς του πρωταθλήματος, όμως με σκληρή δουλειά και αφοσίωση είναι ακόμα μία φορά στον τελικό όντας παράλληλα και ένας εκ των κορυφαίων της ομάδας του. Πλέον πρωταγωνιστεί και στα πρώτα θέματα των life style εκπομπών με τις προτάσεις για συνεργασία σε ταινίες, σειρές και διαφημιστικά να «πέφτουν βροχή». Σε κάθε αγώνα της ομάδας του ο Κέλσι αυξάνει τους ακόλουθούς του στο Instagram κατά 120.000.

Τέιλορ Σουίφτ - Τράβις Κέλσι: Το ζευγάρι που αλλάζει το NFL και τον αθλητισμό
© Cooper Neil / Getty Images

Την ημέρα του Super Bowl η Τέιλορ Σουίφτ θα βρίσκεται στην Ιαπωνία λόγω του Eras Tour και πολλοί αναρωτιούνται, αν θα καταφέρει να βρεθεί στο πλευρό του Κέλσι για να τον υποστηρίξει. Η μέρα του Super Bowl προσφέρεται για να παίξεις περίεργα στοιχήματα και πολλοί ποντάρουν πάνω σε αυτό ή στο ότι θα κάνει την έκπληξη και θα τραγουδήσει στο show, που λαμβάνει χώρα στο ημίχρονο. Για καλό και για κακό η πρεσβεία της Ιαπωνίας εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση η οποία επιβεβαιώνει, ότι η Τέιλορ Σουίφτ όχι μόνο θα είναι στην ώρα της για τον τελικό του Λας Βέγκας αλλά θα έχει και χρόνο για ξόδεμα.

Ένα Super Bowl διαφορετικό από τα άλλα

Μπορεί να υπάρχουν παρά πολλοί που ίσως να μην καταλαβαίνουν γιατί έχει γίνει όλος αυτός ο χαμός γύρω από τη σχέση των δυο τους.

Η Τέιλορ Σουίφτ δεν είναι απλά μία πολύ ταλαντούχα τραγουδίστρια και στιχουργός. Πρόκειται για εκείνη που ξανάγραψε όλους τους δίσκους της από την αρχή ώστε να έχει αυτή και μόνο τα δικαιώματα της τέχνης της, αφού η πιάτσα των δισκογραφικών την εκμεταλλεύτηκε. Είναι εκείνη που διαφώνησε με το Spotify και αποφάσισε να πάρει όλα τα τραγούδια της από εκεί, προκαλώντας στην εφαρμογή streaming μουσικής ζημιές εκατομμυρίων και απαίτησε καλύτερη πληρωμή για όλους τους καλλιτέχνες για να επιστρέψει. Δεν έκανε πίσω ούτε μία στιγμή στην υπόθεση της παρενόχλησής της από τον Dj Ντέιβιντ Μέλερ και αιτήθηκε το συμβολικό ποσό του ενός δολαρίου, αναζητώντας αποκλειστικά και μόνο τη δικαίωση δίνοντας θάρρος σε πολλές γυναίκες να καταγγείλουν ανάλογα περιστατικά και να μην φοβούνται.

«Φυσικά και ακούω τους δίσκους της Τέιλορ Σουίφτ. Θέλω πάντα να παίρνω παράδειγμα από τους καλύτερους και εκείνη ανήκει σε αυτούς. Δεν έβγαλε απλά έναν καλό δίσκο όπως πολλοί καλλιτέχνες. Όλες οι δουλειές της είναι καταπληκτικές» έχει πει για την 34χρονη σταρ της ποπ ο Κόμπι Μπράιαντ και όταν λέει κάτι τέτοιο για σένα ένας από τους μεγαλύτερους νικητές, που γνώρισε ποτέ ο κόσμος μας, τότε κάτι κάνεις πολύ καλά. Θα μπορούσαμε και να πούμε ότι αν υπάρχουν τραγουδιστές, που να είναι «ποτισμένοι» με το Mamba Mentallity, τότε η Σουίφτ είναι μέσα σε αυτούς δουλεύοντας και εξελίσσοντας το ταλέντο της ασταμάτητα. Αποτελεί πηγή έμπνευσης για εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο και πάντα είναι η φωνή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Αυτά έκαναν να κερδίζει τη συμπάθεια και τη στήριξη μέχρι και από μπάντες όπως οι Disturbed.

'Don't You Boo Her': Lead Singer of Heavy Metal Band Defends Taylor Swift

Το φετινό Super Bowl θα είναι λίγο διαφορετικό από τα υπόλοιπα με πολλές οικογένειες να κάθονται όλες μαζί ενωμένες να δούνε το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα σε Chiefs και 49ers. Η Τέιλερ Σουίφτ και η σχέση της με τον Τράβις Κέλσι είναι ο λόγος που μπροστά στη τηλεόραση θα στηθούν εκατομμύρια μικρά κορίτσια και θα παρακολουθήσουν το Super Bowl.

#GameTimeGlow 💚 A New Sports Tradition for Dads & Daughters

Ο «γίγαντας με τη χρυσή καρδιά» Τράβις Κέλσι θα έχει μερικούς ένθερμους υποστηρικτές στο πλάι του το βράδυ του τελικού. Κάποιες φορές ίσως χρειάζεται κάτι τέτοιο, όπως η σχέση ανάμεσα σε δύο τόσο διάσημους ανθρώπους για να εμπνευστεί η νέα γενιά και να ασχοληθεί πιο ενεργά με το κομμάτι του αθλητισμού, το οποίο προκαλεί συγκινήσεις και είναι πολύ όμορφο.

Τέιλορ Σουίφτ - Τράβις Κέλσι: Το ζευγάρι που αλλάζει το NFL και τον αθλητισμό
© Patrick Smith / Getty Images

Game on!!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ