Αθλητισμος

Λιονέλ Μέσι: Η επιστροφή του Βασιλιά

Pretty in pink

giannis-mpelesiotis.jpg
Γιάννης Μπελεσιώτης
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λιονέλ Μέσι: Η επιστροφή του Βασιλιά.
© Stacy Revere / Getty Images

Λιονέλ Μέσι: Σφράγισε το ντεμπούτο στην Αμερική και την Ίντερ Μαϊάμι με ένα μαγικό γκολ στις καθυστερήσεις.

Στο τέλος της τριλογίας του Άρχοντα των Δαχτυλιών, η οποία ολοκληρώνει την ιστορία του Δαχτυλιδιού με τον πιο επικό τρόπο, ο Άραγκορν γίνεται ο βασιλιάς στον θρόνο του Άρνορ. Με αυτόν τον τρόπο εκπληρώνει και τον τίτλο της τρίτης ταινίας «Η Επιστροφή του Βασιλιά». Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο αδιαμφισβήτητος GOAT του ποδοσφαίρου και πιστοποιεί την επιστροφή στο ποδόσφαιρο συλλόγων και στην Ίντερ Μαϊάμι με έναν εξίσου επικό τρόπο.

Every angle from Lionel Messi's game-winning goal in Inter Miami debut 🔥

Ο Αργεντίνος βρίσκεται ακόμα στον θρόνο του και αυτό μέχρι να σταματήσει δεν μπορεί να του το στερήσει κανείς.

Λιονέλ Μέσι: Η απόφαση να πάει στην Αμερική

Ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε τα πάντα στη σχεδόν 20ετή καριέρα του. Παιδί της Μασία και της Μπαρτσελόνα οδήγησε την ομάδα των Μπλαουγκράνα σε στιγμές που δεν είχε φανταστεί ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της. Η Μπάρτσα όχι μόνο κατέκτησε τίτλους άλλα παρουσίασε και ένα ποδόσφαιρο, που δεν υπήρξε ποτέ ξανά στην ιστορία του αθλήματος και είναι μάλιστα πολύ δύσκολο να επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο από κάποια άλλη ομάδα στο μέλλον. Πριν μερικούς μήνες ο Αργεντίνος σταρ πέτυχε τον απόλυτο άθλο. Οδήγησε την εθνική ομάδα της χώρας του στην κατάκτηση του Μουντιάλ στο Κατάρ. Ήταν ο καλύτερος πάικτης της Αλμπισελέστε και έβαλε στο παλμαρέ του τον τελευταίο τίτλο που του έλειπε και δεν ήταν άλλος από μία μεγάλη διάκριση με το εθνόσημο. Οι επικριτές του, που υπήρξαν πολλοί όλα αυτά τα χρόνια, δεν είχαν πλέον κάτι άλλο να του προσάψουν.

Λιονέλ Μέσι: Η επιστροφή του Βασιλιά.
Ο Λιονέλ Μέσι με την χαρακτηριστική ροζ εμφάνιση της Ίντερ Μαϊάμι © Stacy Revere / Getty Images

Με βάση τα παραπάνω η απόφαση του Μέσι να συνεχίσει το ποδόσφαιρο στην Αμερική και το MLS για χάρη της Ίντερ Μαϊάμι ξένισε πολλούς. Είναι γνωστό πως σε σημεία του χάρτη όπως η Βόρεια Αμερική ή τα Εμιράτα το ποδόσφαιρο δεν βρίσκεται σε μεγάλη υπόληψη, όπως συμβαίνει σε άλλα μέρη του πλανήτη. Το επίπεδο των ομάδων και των παικτών ποιοτικά δεν είναι υψηλό. Ο Μέσι όμως είχε καταφέρει πια τα πάντα και σκέφτηκε το επόμενο βήμα της καριέρας του χωρίς άγχος. Έτσι ακολούθησε την πορεία του θρυλικού Πελέ, ο οποίος είχε υπογράψει στη Νιου Γιορκ Κόσμος. Αυτό που τον έπεισε κυρίως ήταν το όραμα του Ντέιβιντ Μπέκαμ ενός εκ των ιδιοκτητών της Ίντερ Μαϊάμι.

Λιονέλ Μέσι: Η επιστροφή του Βασιλιά.
Φωτογραφία από την εποχή που ο Πελέ έπαιζε στη Νιου Γιορκ Κόσμος. © Michael Orchs Archives / Getty Images

«Δέκα χρόνια πριν όταν ξεκίνησα το πρότζεκτ του να δημιουργήσω μία νέα ομάδα στην πόλη του Μαϊάμι, είχα πει πως ήταν το όνειρο μου να φέρω παγκοσμίου κλάσης παίκτες σε αυτή την πανέμορφη πόλη. Παίκτες που έχουν το ίδιο όραμα με εμένα, όταν ήρθα στους Λος Άντζελες Γκάλαξι, δηλαδή να μεγαλώσουμε το αμερικάνικο ποδόσφαιρο και να φτιάξουμε ένα legacy για τα νέα παιδιά. Με τον ερχομό του Λέο ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο υπερήφανος για το γεγονός ότι ένας παίκτης του διαμετρήματος του Μέσι έρχεται στην ομάδα μας. Εκτός από ποδοσφαιριστής μας όμως είμαι χαρούμενος που καλωσορίζουμε έναν φίλο και φοβερό άνθρωπο μαζί με την υπέροχη οικογένεια του στην Ίντερ Μαϊάμι. Το επόμενο στάδιο για εμάς έχει μόλις ξεκινήσει και περιμένω να τον δω στο γήπεδο» είχε πει σε δηλώσεις του τότε ο Μπέκαμ.

Φυσικά για να πειστεί ο καλύτερος παίκτης που πάτησε στον πλανήτη μας να αφήσει την Ευρώπη για χάρη μιας ομάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, έπρεπε να πάρει και το κατάλληλο οικονομικό πακέτο. Ρεπορτάζ ανέφεραν ότι για ένα διετές συμβόλαιο ο 36χρονος πλέον Αργεντίνος θα λαμβάνει 50 – 60 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Μάλιστα φημολογείται πως μέσα στο χρυσό deal υπάρχει και συμφωνία μεταφοράς κάποιων μετοχών της ομάδας σε εκείνον.

Το ονειρικό ντεμπούτο του Μέσι με την Ίντερ Μαϊάμι

Ο Λέο έφτασε στον νέο του προορισμό στις 11 Ιουλίου, καθώς το προηγούμενο διάστημα έκανε διακοπές με την οικογένειά του. Το ερώτημα που τριβέλιζε το μυαλό όλων των φίλων του ποδοσφαίρου ήταν πότε θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του με τη νέα του ομάδα και αν θα έχει την όρεξη να είναι επιδράστικος. Πάντα η φυσική κατάσταση των παικτών είναι το βασικό θέμα συζήτησης σε τέτοιες περιπτώσεις. Η πρώτη του εμφάνιση ήρθε πριν λίγες ώρες απέναντι στην Κρουζ Αζούλ. Ο προπονητής του Τάτα Μαρτίνο δεν τον ξεκίνησε βασικό και τον ρίχνει στην αναμέτρηση στο 54ο λεπτό παίρνοντας και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Το ματς είναι ισόπαλο. Η Ίντερ Μαϊάμι κερδίζει ένα στημένο σε πολύ πλεονεκτική θέση στα χασομέρια της αναμέτρησης. Στο γήπεδο υπάρχει αναβρασμός, διότι όλοι ξέρουν τι θα ακολουθήσει. Ο κορυφαίος στήνει τη μπάλα, παίρνει την κατάλληλη φόρα, εκτελεί και τη στέλνει στα δίχτυα. Έχουμε γίνει μάρτυρες αυτής της εικόνας αμέτρητες φορές, όμως πάντα μας συνεπαίρνει ο ίδιος ενθουσιασμός, όπως όταν ήμασταν μικρά παιδιά. Ο Μέσι τρέχει στο κόρνερ και πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του.

Λιονέλ Μέσι: Η επιστροφή του Βασιλιά.
© Megan Briggs / Getty Images

Αν και στο μυαλό μου το γκολ με το οποίο ο Ζλάταν έκανε ντεμπούτο στην Αμερική είναι αξεπέραστο σκοράρωντας ένα worldie σε τοπικό ντέρμπι, ο Μέσι έφτασε και αυτός κάπου κοντά σε αυτό το επίπεδο. Στο γήπεδο επικρατεί ντελίριο ενθουσιασμού.

Zlatan Ibrahimovic scores FIRST EVER MLS goal for LA Galaxy

Μετά το τέλος της αναμέτρησης απάντησε στους δημοσιογράφους με εκείνη την αμηχανία που έχει όταν κάνει δηλώσεις. «Είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε να πάρουμε αυτή τη νίκη. Πρέπει να αρχίσουμε να νικάμε ακόμα και αν μιλάμε για διαφορετική διοργάνωση. Είναι σημαντικό για τημν αυτοπεποίθηση μας. Ήξερα ότι είναι η τελευταία φάση και έπρεπε να σκοράρω» ανέφερε ο Λιονέλ Μέσι.

Λιονέλ Μέσι: Η επιστροφή του Βασιλιά.
© Megan Briggs / Getty Images

Η αγκαλιά του με τον Λεμπρόν Τζέιμς

Το ποδόσφαιρο στην Αμερική δεν έχει τη μορφή που έχει στην Ευρώπη, όπως συμβαίνει και στα υπόλοιπα αθλήματα που είναι δημοφιλή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα σπορ είναι ένα μέρος του γενικότερου lifestyle ειδικότερα σε πόλεις όπως το Μαϊάμι ή το Λος Άντζελες. Διάσημοι από όλους τους χώρους βρίσκουν ευκαιρία σε αυτά τα παιχνίδια να κάνουν δημόσιες εμφανίσεις. Το ντεμπούτο του Μέσι ήταν ευκαιρία για να συμβεί κάτι ανάλογο. Δεν είναι πολλές οι φορές που ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην πόλη σου.

Ανάμεσα στους θεατές βρέθηκαν μία σειρά από σελέμπριτις όπως η Σερένα Γουίλιαμς, η Κιμ Καρντάσιαν, η Becky G και φυσικά ο Ντέιβιντι Μπέκαμ μαζί με τη σύζυγό του Βικτώρια Μπέκαμ. Αυτός που έκλεψε την παράσταση όμως και μαζί τα κλικς από τα φλας των φωτογράφων ήταν ο Λεμπρόν Τζέιμς. Ο μπασκετμπολίστας των Λος Άντζελες Λέικερς είναι φίλος του ποδοσφαίρου και βρέθηκε εκεί στη μεγάλη στιγμή του Λιονέλ Μέσι. Λίγο πριν την αναμέτρηση πήρε μια μεγάλη αγκαλιά τον Αργεντίνο, καθώς όπως αρέσκονται να λένε πολλοί «Greatness recognize greatness».

Η καριέρα του Μέσι θα συνεχιστεί στην Αμερική και την Ίντερ Μαϊάμι ακόμα και μετά από αυτή τη μαγική εκτέλεση φάουλ. Μπορεί οι εμφανίσεις του να συνεχίσουν στο ίδιο επίπεδο αλλά και πάλι μπορεί και όχι. Αυτό που μένει όμως στο τέλος είναι η χαρά και τα χαμόγελα στο πρόσωπο των θεατών μετά το γκολ του GOAT ή τα δάκρυα του Ντέιβιντ Μπέκαμ. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και γι΄αυτό το αγαπάμε τόσο πολύ.

 

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ