Αθλητισμος

Ο παίκτης του NFL που κατέρρευσε στο γήπεδο, επικοινωνεί με το περιβάλλον

Η κατάρρευση του είχε κόψει την ανάσα σε όλη την φίλαθλη Αμερική

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
NFL: Καρδιακή προσβολή υπέστη ο Νταμάρ Χάμλιν
© EPA/TANNEN MAURY

Νταμάρ Χάμλιν: Επικοινωνεί με το περιβάλλον και δείχνει βελτίωση

Ο Νταμάρ Χάμλιν ο άσος του NFL που κατέρρευσε μέσα στο γήπεδο δείχνει στο εξωτερικό περιβάλλον. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι γιατροί που τον επιβλέπουν, ο αθλητής του NFL έχει παρουσιάσει «σημαντική βελτίωση τις τελευταίες 24 ώρες». Σημειώνεται δε, πως παρά το γεγονός πως παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, δείχνει να μην αντιμετωπίζει κάποιο νευρολογικό πρόβλημα. Οι πνεύμονές του εξακολουθούν να σημειώνουν πρόοδο σε ό,τι αφορά στη λειτουργία τους, ενώ η πρόοδος είναι πλέον διαρκής, μέρα με τη μέρα.

Ο 24χρονος αθλητής του NFL είχε έναν σοκαριστικό τραυματισμό τα ξημερώματα της Τρίτης (03/01), όταν στο παιχνίδι των Buffalo Bills με τους Bengals συγκρούστηκε με σφοδρότητα με αντίπαλο παίκτη, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να καταρρεύσει στο γήπεδο.

Το σκορ πάγωσε στο 7-3 υπέρ της ομάδας Σινσινάτι Μπένγκαλς, έναντι  των Μπάφαλο Μπιλς. Αμέσως του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης σε κρίσιμη κατάσταση.

Με τη σειρά του ο υπεύθυνος της ιατρικής ομάδας του NFL, Άλεν Σιλς δήλωσε: «Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η εξειδικευμένη και άμεση ανταπόκριση από όλους τους εξειδικευμένους φροντιστές, απέτρεψε ένα τραγικό αποτέλεσμα».

 Ο Χάμλιν, γέννημα θρέμμα του McKees Rock της Πενσυλβάνια, σπόυδασε στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ προτού ενταχθεί στους Bills το 2021. Έχει επίσης αποσπάσει επαίνους για τη διοργάνωση φιλανθρωπικών αγώνων στη γενέτειρά του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ