Αθλητισμος

Κωνσταντίνος Γκελαούζος: Πληροφορίες για θετικό δείγμα σε έλεγχο ντόπινγκ - Άγνοια δηλώνει ο ίδιος

Ο έλεγχος φέρεται να έγινε στο εξωτερικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο μαραθωνοδρόμος Κωνσταντίνος Γκελαούζος
© EUROKINISSI/ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ

Κωνσταντίνος Γκελαούζος: Πληροφορίες ότι βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ - Δεν ξέρω τίποτα λέει ο αθλητής

Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ για χρήση απαγορευμένων ουσιών βρέθηκε ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος. Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής Ελλάδας (2017-2021) και κάτοχος του ρεκόρ μαραθωνίου της Αθήνας, μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι έχει πάρει παράνομες ουσίες.

Ο έλεγχος φέρεται να έγινε στη διάρκεια προετοιμασίας που ακολούθησε εκτός συνόρων και τα αποτελέσματα έχουν κοινοποιηθεί τόσο στον ίδιο τον αθλητή, όσο και στην ομοσπονδία κλασσικού αθλητισμού.

Ο Γκελαούζος έχει το δικαίωμα να ζητήσει εξέταση του δεύτερου δείγματος με τη σχετική προθεσμία να εκπνέει στις 15 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι για το θέμα δεν υπάρχει ακόμη ανακοίνωση από τον ΕΟΚΑΝ αλλα ούτε και τον ΣΕΓΑΣ.

Κωνσταντίνος Γκελαούζος - Η απάντηση του αθλητή

Άμεση ήταν η απάντηση του Κωνσταντίνου Γκελαούζου, ο οποίος σε βίντεο που δημοσίευσε στο Instagram αναφέρει: «Καλησπέρα σε όλους. Φτιάχνω αυτό το βιντεάκι γιατί μου έστειλαν κάτι για ένα δημοσίευμα που γράφει κάτι για εμένα. Παιδιά, εγώ κάνω κανονικά την προπόνησή μου, κατεβαίνω τώρα σκεφτείτε από το βουνό. Είναι όλα καλά, όλα καλά δεν ασχολούμαι».

Ο Κωνσταντινός Γκελαούζος γεννήθηκε το 1990 στην Άμφισσα και έχει ταυτίσει το όνομά του με τον Μαραθώνιο της Αθήνας. Είναι βάσει διακρίσεων ο κορυφαίος μαραθωνοδρόμος της χώρας τα τελευταία χρόνια. Στις 6 Δεκεμβρίου 2020, στον Διεθνή Μαραθώνιο της Βαλένθια, πέτυχε τον 6ο καλύτερο χρόνο όλων των εποχών στην Ελλάδα, με χρόνο 2:14:44.

Στις 14 Νοεμβρίου 2021 και με χρόνο 2:16:49, πέτυχε την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών που έχει γίνει από Έλληνα δρομέα στην κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου της Αθήνας.

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2022 σημείωσε εκ νέου ατομικό ρεκόρ στον Μαραθώνιο του Βερολίνου, ανεβαίνοντας στην πέμπτη θέση όλων των εποχών στην Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ