Αθλητισμος

Μουντιάλ 2022: Κωμικός έσκισε 10.000 λίρες γιατί ο Μπέκαμ δεν αποσύρθηκε από πρεσβευτής του Κατάρ

Το τελεσίγραφο του Joe Lycett

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βρετανός ακτιβιστής καταστρέφει χιλιάρες λίρες κατά την έναρξη του Μουντιάλ 2022
Βρετανός ακτιβιστής καταστρέφει χιλιάρες λίρες κατά την έναρξη του Μουντιάλ 2022 © Twitter

Μουντιάλ 2022 - Κατάρ: Το τελεσίγραφο βρετανού ακτιβιστή στον Ντέιβιντ Μπέκαμ και η καταστροφή χιλιάδων λιρών

Ο Βρετανός κωμικός και ακτιβιστής, Joe Lycett, κατέστρεψε χαρτονομίσματα αξίας 10.000 λιρών (περίπου 11.000 ευρώ), κάνοντας πράξη το τελεσίγραφο που είχε δώσει στον πρώην αρχηγό της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, Ντέιβιντ Μπέκαμ, να αποσυρθεί από το ρόλο του ως πρεσβευτή του Κατάρ στο Μουντιάλ 2022.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Joe Lycett είχε δηλώσει ότι θα δώριζε τα χρήματα σε φιλανθρωπικό ίδρυμα αν ο Ντέιβιντ Μπέκαμ συμφωνούσε να κόψει τους δεσμούς του με τη διοργανώτρια χώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ή θα έσκιζε τα χρήματα πριν από την έναρξη του τουρνουά. Τελικά, σήμερα (20/11) ο ακτιβιστής ντυμένος με ένα φόρεμα στα χρώματα του ουράνιου τόξου, δημοσίευσε στο Twitter ένα βίντεο που τον δείχνει να βάζει δύο στοίβες χαρτονομισμάτων σε μηχάνημα για να τα καταστρέψει.

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος αγωνίστηκε μεταξύ άλλων για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Ρεάλ Μαδρίτης, εργάζεται για το Κατάρ, το οποίο έχει επικριθεί για τη μεταχείριση των ξένων εργαζομένων, τα δικαιώματα των LGBTQ+ και τους περιοριστικούς κοινωνικούς νόμους. Ο Lycett δήλωσε νωρίτερα ότι ο Μπέκαμ ήταν ένα «γκέι είδωλο» που δουλεύει για το Κατάρ, το οποίο είναι «ένα από τα χειρότερα μέρη στον κόσμο για να είσαι γκέι». Πάντως, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ δεν είχε πάρει θέση στο τελεσίγραφο του Βρετανού ακτιβιστή. 

Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στο Κατάρ και οι διοργανωτές του Μουντιάλ 2022 έχουν προειδοποιήσει τους επισκέπτες κατά των δημόσιων εκδηλώσεων αγάπης, αλλά λένε ότι όλοι, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή το υπόβαθρό τους, είναι ευπρόσδεκτοι στη διοργάνωση. Η χώρα έχει επίσης αρνηθεί τις κατηγορίες για κακοποίηση εργαζομένων και δωροδοκία για να κερδίσει τα δικαιώματα διοργάνωσης του τουρνουά.

Με πληροφορίες από Reuters και ΕΡΤ

Διαβάστε ακόμη »»» Mundial 2022: Τα Next Big Things που πρέπει να δεις στο Κατάρ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ