TV & Media

Οι μικροί πρωταγωνιστές του ελληνικού σινεμά σε ένα ξεχωριστό βίντεο από τη Finos Film

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα παιδιά μέσα σε αυτοκίνητο σε σκηνή από τον ελληνικό κινηματογράφο
Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού - 20 Νοεμβρίου - Τα παιδιά στον ελληνικό κινηματογράφο © Twitter

Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού  - 20 Νοεμβρίου: Η Finos Film και το βίντεο για τα παιδιά - ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου

H Finos Film επέλεξε να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού (20 Νοεμβρίου) με ένα σύντομο βίντεο που περιλαμβάνει σκηνές με όλους τους μικρούς πρωταγωνιστές των ταινιών του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, που έφεραν την υπογραφή του Φίνου. 

«Σήμερα γιορτάζουν τα παιδιά, οι μικροί ήρωες με την πιο αυθεντική επίδραση στις ζωές μας. Χρόνια πολλά, καλά και υπέροχα σε όλα τα παιδιά του κόσμου», γράφει η λεζάντα που συνοδεύει το βίντεο της Finos Film στα social media. 

Στις σκηνές μπορείτε να διακρίνεται τον Βασιλάκη Καΐλα, τον Τάκη Γκιόκα, αλλά και όλα τα παιδιά που κέρδισαν τις εντυπώσεις με τις ερμηνείες τους στον παλιό, ελληνικό κινηματογράφο. 

Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού - 20 Νοεμβρίου

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου, με αφορμή την επέτειο υιοθέτησης από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το 1989, της Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως. Την έχουν επικυρώσει όλα τα κράτη του κόσμου, εκτός των ΗΠΑ και της Σομαλίας (η Ελλάδα την επικύρωσε στις 2 Δεκεμβρίου 1992 με τον νόμο 2101), και τα 54 άρθρα της καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε 4 τομείς: Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής.

Διαβάστε ακόμη»»» Φίνος Φίλμς: Γιατί οι ταινίες του Φίνου λατρεύονται ακόμα;

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ