Κοσμος

Το Twitter επανέφερε τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ - Ο ρόλος του Έλον Μασκ

Η δημοσκόπηση του νέου ιδιοκτήτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ © EPA/Justin Lane

Twitter: Ο λογαριασμός του Ντόναλντ Τραμπ σε λειτουργία ξανά - Ο ρόλος του Έλον Μασκ και η ψηφοφορία

To Twitter επανέφερε τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ, μετά από σχετική «δημοσκόπηση» που έκανε ο νέος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας, Έλον Μασκ. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε αποκλειστεί από το μέσο για υποκίνηση βίας μετά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο. 

Λίγο περισσότεροι από 15 εκατομμύρια χρήστες του Twitter ψήφισαν στη δημοσκόπηση με το 51,8% να ψηφίζει υπέρ της επαναφοράς, με τον Μασκ να γράφει: «Ο κόσμος μίλησε. Ο Τραμπ θα αποκατασταθεί». 

Ο λογαριασμός του Τραμπ στο Twitter άρχισε να συγκεντρώνει οπαδούς και είχε σχεδόν 100.000 ακολούθους μέχρι αργά χθες το βράδυ του Σαββάτου. Νωρίτερα, ορισμένοι χρήστες ανέφεραν αρχικά ότι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον λογαριασμό.

Απροθυμία από τον Τραμπ να επιστρέψει στο Twitter

Ο Ντόναλντ Τραμπ, την ίδια ώρα,  δεν εμφανίστηκε ιδιαίτερα πρόθυμος να επιστρέψει. «Δεν βλέπω κανένα λόγο για αυτό», είπε ο πρώην πρόεδρος μέσω βίντεο όταν ρωτήθηκε εάν σχεδιάζει να επιστρέψει στο Twitter από μια επιτροπή στην ετήσια συνάντηση ηγεσίας του Ρεπουμπλικανικού Εβραϊκού Συνασπισμού. Είπε ότι θα παραμείνει στη νέα του πλατφόρμα Truth Social, την εφαρμογή που αναπτύχθηκε από την startup του «Trump Media & Technology Group (TMTG)», η οποία, όπως είπε τα πηγαίνει «εξαιρετικά καλά».

Ο λογαριασμός του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter
Ο λογαριασμός του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ