Κοσμος

Ντόναλντ Τραμπ: Αποκλεισμός δια παντός από το Twitter

Περισσότεροι από 70.000 χρήστες διαγράφηκαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ © EPA/CHRIS KLEPONIS

Το Twitter απέκλεισε δια παντός τον Ντόναλντ Τραμπ και δεν θα τον δεχτεί ακόμα και αν θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ.

Το Twitter, που αποφάσισε να αποκλείσει τον Ντόναλντ Τραμπ από την πλατφόρμα του για επαναλαμβανόμενες υποκινήσεις σε βία, δεν θα του επιτρέψει να επιστρέψει ακόμη και αν θέσει ξανά υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας ανακοίνωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αποκλείστηκε διά παντός από μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Σύμφωνα με τους κανόνες μας, όταν αποκλείεστε από την πλατφόρμα, αποκλείεστε από την πλατφόρμα, είτε είστε σχολιαστής, είτε οικονομικός διευθυντής, είτε πρώην ή εν ενεργεία πολιτικός» ξεκαθάρισε ο Νεντ Σέγκαλ στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC Financials. «Αποκλείστηκε όταν ήταν πρόεδρος. Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των πολιτικών που εξακολουθούν να είναι εν ενεργεία ή όχι» πρόσθεσε το ανώτερο στέλεχος της Twitter Inc.

Στις 6 Ιανουαρίου 2021, μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο οπαδών του Τραμπ, το Twitter «πάγωσε» τον λογαριασμό του και στη συνέχεια τον διέγραψε. Το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης διέγραψε επίσης πολλούς λογαριασμούς εξτρεμιστών που στήριζαν τον πρώην πρόεδρο, συμπεριλαμβανομένων 70.000 που συνδέονταν με το συνωμοσιολογικό κίνημα QAnon.

Η απόφαση για τον αποκλεισμό του Ντόναλντ Τραμπ, ο λογαριασμός του οποίου ακολουθείτο από 88 εκατομμύρια χρήστες, δεν άρεσε σε οπαδούς του, ούτε σε ορισμένους υπερασπιστές των διαδικτυακών ελευθεριών, που θεώρησαν την κίνηση ως μια ένδειξη της υπέρμετρης ισχύος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Εντούτοις, αυτό δεν εμπόδισε το Twitter να δει τον αριθμό των χρηστών του να αυξάνεται πάνω από το συνηθισμένο τον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ