Αθλητισμος

Ολυμπιακός: Μια βραδιά στο ΣΕΦ που δεν θα ξεχαστεί ποτέ - 25 φωτογραφίες

Η κατάκτηση του νταμπλ, ο συγκινητικός αποχαιρετισμός του Γιώργου Πρίντεζη και οι υποσχέσεις για το μέλλον των «ερυθρόλευκων» στο μπάσκετ

loukas-velidakis.jpg
Λουκάς Βελιδάκης
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο μπασκετμπολίστας Γιώργος Πρίντεζης πανηγυρίζει το πρωτάθλημα στο μπάσκετ με τον Ολυμπιακό
© KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα στο μπάσκετ μετά από έξι χρόνια: Οι πανηγυρισμοί, η ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ και ο αποχαιρετισμός στον Γιώργο Πρίντεζη

Ήταν μία από τις βραδιές που δεν ξεχνάς, αυτό που οι Αμερικανοί ονομάζουν a night to remember. Χθες στο ΣΕΦ, πέραν όλων των πιθανών κλισέ, ήταν τόσα πολλά τα γεγονότα και τέτοιο το φορτίο τους, που έκαναν τη νύχτα μαγνήτη για κάθε φίλο του Ολυμπιακού που σέβεται τον εαυτό του. Από νωρίς άρχισε η προσέλευση στο Φάληρο, μέσα σε λίγα λεπτά άλλωστε υπήρχε sold out, όταν το πρωί της Τετάρτης βγήκαν προς πώληση τα εισιτήρια.

olympiakos-protathlima-sef-basket_1.jpg
© Λουκάς Βελιδάκης

Η πλειονότητα των φιλάθλων ήταν ντυμένη στα κόκκινα, η νέα τάση της ομάδας μπάσκετ που ξεκίνησε από τα play off με τη Μονακό και συνεχίστηκε στο Βελιγράδι.

Οι λόγοι για να πάει κανείς στο ΣΕΦ το βράδυ της Παρασκευής πολλοί.

Το «μέχρι τέλους», αυτή η δύσκολη απόφαση της διοίκησης του μπασκετικού Ολυμπιακού, που στηρίχθηκε από όλο το ερυθρόλευκο σύμπαν, έφτανε στον πρώτο τελικό σταθμό του - κι αναμφίβολα επρόκειτο για δικαίωση: Την πρώτη χρονιά της επιστροφής στην Α1, ο Ολυμπιακός σάρωσε τα πάντα κι έφτασε κοντά σε τρεμπλ (ας όψεται το μπάζερ μπίτερ του Βασίλιε Μίσιτς).

olympiakos-protathlima-sef-basket_2.jpg
© Λουκάς Βελιδάκης

Για αυτή τη μαγική σεζόν, ο κόσμος ήθελε να βρεθεί κοντά στους παίκτες, σε αυτή την τελευταία παράσταση, και να τους ευχαριστήσει. Τα έφερε έτσι η ζωή και, εφέτος, ο βασικός αντίπαλος, ο Παναθηναϊκός, ήταν σκιά του παλιού εαυτού του και ο Ολυμπιακός, όπου τον βρήκε, τον νίκησε (πλην μιας διδακτικής ήττας τον περασμένο Νοέμβριο). Οι οπαδοί του Ολυμπιακού έφεραν μαζί τους σκούπες καθώς και λευκές πετσέτες (η Θύρα 7 μοίρασε επίσης λευκές πετσέτες στο 4ο δεκάλεπτο, φτιάχνοντας ένα εντυπωσιακό σκηνικό).

olympiakos-protathlima-sef-basket_3.jpg
© Λουκάς Βελιδάκης

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε, η ομάδα και όλος ο οργανισμός αποπνέει υγεία, το να παρακολουθείς παιχνίδια στο ΣΕΦ μοιάζει με προσέλευση σε γεγονός υψηλού θεάματος.

Ο κόσμος, σταδιακά οι περισσότεροι, το κατάλαβε κι έτσι αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια. Δεν είναι τυχαίο ότι χθες, όταν ζητήθηκε από τους οπαδούς να μην ανάψουν καπνογόνα και να μην μπουν στον αγωνιστικό χώρο μέχρι την απονομή, όλοι το τήρησαν και οι επικεφαλής των οργανωμένων μερίμνησαν για αυτό.

olympiakos-protathlima-sef-basket_19.jpg
© Λουκάς Βελιδάκης

Και πάμε σε έναν ακόμα λόγο, ίσως το σημαντικότερο, που έκανε τη νύχτα αυτή αξέχαστη. Λίγο πριν την απονομή, οι παίκτες βγήκαν ένας ένας από τη φυσούνα μέσα σε αποθέωση. Όλοι φορούσαν φανέλες με το νούμερο 15 και το όνομα Πρίντεζης. Ο ίδιος ο Γιώργος Πρίντεζης, μετά από 20 χρόνια στο παρκέ του ΣΕΦ, βγήκε τελευταίος μέσα σε παρατεταμένο χειροκρότημα. Εμφανώς συγκινημένος, πριν σηκώσει το τρόπαιο, μίλησε στο μικρόφωνο για να ανακοινώσει ότι από τη νέα σεζόν θα βλέπει τους αγώνες παρέα με τους φιλάθλους - μια εκπληκτική διαδρομή για έναν μεγάλο αθλητή έφτασε στο τέλος. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και φίλαθλοι άλλων ομάδων είχαν ζητήσει από όσους πήγαν στο ΣΕΦ να χειροκροτήσουν και για αυτούς τον Πρίντεζη. Έναν άνθρωπο που ξεκίνησε από τις εξέδρες των οργανωμένων, ανδρώθηκε στα ερυθρόλευκα, έγινε παίκτης απίστευτης κλάσης, και χθες, στο τελευταίο χορό του στο λιμάνι, πήρε στο τέλος το κύπελο και μαζί με τους προέδρους και κάποιους παίκτες, πήγαν στο πέταλο, άναψε καπνογόνο και τραγούδησε τον ύμνο της ομάδας.

olympiakos-protathlima-sef-basket_18.jpg
© Λουκάς Βελιδάκης

Η χθεσινή βραδιά στο ΣΕΦ δεν έμοιαζε με καμία άλλη, όσες φορές κι αν έχουν πανηγυρίσει οι Ολυμπιακοί, σε όποιο άθλημα. Χθες, αποχαιρέτησαν έναν από τους θρύλους τους και υποδέχθηκαν μια ομάδα που αναμένεται να γράψει (πάλι) ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Μέχρι τέλους, πάντα.

olympiakos-protathlima-sef-basket_4.jpg
© Λουκάς Βελιδάκης

olympiakos-protathlima-sef-basket_5.jpg
© Λουκάς Βελιδάκης

olympiakos-protathlima-sef-basket_6.jpg
© Λουκάς Βελιδάκης

olympiakos-protathlima-sef-basket_7.jpg
© Λουκάς Βελιδάκης

olympiakos-protathlima-sef-basket_8.jpg
© Λουκάς Βελιδάκης

olympiakos-protathlima-sef-basket_9.jpg
© Λουκάς Βελιδάκης

olympiakos-protathlima-sef-basket_10.jpg
© Λουκάς Βελιδάκης

olympiakos-protathlima-sef-basket_11.jpg
© Λουκάς Βελιδάκης

olympiakos-protathlima-sef-basket_13.jpg
© Λουκάς Βελιδάκης

olympiakos-protathlima-sef-basket_14.jpg
© Λουκάς Βελιδάκης

olympiakos-protathlima-sef-basket_15.jpg
© Λουκάς Βελιδάκης

olympiakos-protathlima-sef-basket_17.jpg
© Λουκάς Βελιδάκης

olympiakos-basket-protathlima-sef_2.jpg
© Λουκάς Βελιδάκης

olympiakos-basket-protathlima-sef_8.jpg
© Λουκάς Βελιδάκης

olympiakos-basket-protathlima-sef_7.jpg
© Λουκάς Βελιδάκης

olympiakos-basket-protathlima-sef_9.jpg
© Λουκάς Βελιδάκης

olympiakos-basket-protathlima-sef_10.jpg
© Λουκάς Βελιδάκης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ