Αθλητισμος

Τελικοί Basket League: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 74-61 στο ΣΕΦ

Ήττα με κάτω τα χέρια για τους πράσινους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άνετη νίκη του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ κόντρα στον Παναθηναϊκό στον πρώτο τελικό της Basket League
Άνετη νίκη του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ κόντρα στον Παναθηναϊκό στον πρώτο τελικό της Basket League © EUROKINISSI/ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ

Ο Ολυμπιακός κέρδισε άνετα τον Παναθηναϊκό στον πρώτο τελικό της Basket League, επικρατώντας με 74-61 στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Παναθηναϊκό, επικρατώντας στον πρώτο τελικό της Basket League. Οι ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και πήραν δίκαια τη νίκη κόντρα στους πράσινους.

Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ άστοχος στον τελικό και είχε πολύ κακές αντιδράσεις στην άμυνα, με αποτέλεσμα να χάσει με διαφορά από τον Ολυμπιακό στο πρώτο παιχνίδι της σειράς στους τελικούς της Basket League. Πληθωρικός ο Σλούκας, ο οποίος σκόραρε και μοίραζε.

Οι «αιώνιοι» αντίπαλοι θα συναντηθούν για δεύτερη φορά την ερχόμενη Τρίτη (14/06, 21:00) στο ΟΑΚΑ. Πρωταθλητής αναδεικνύεται αυτός που θα φθάσει πρώτος στις τρεις νίκες.

1ος τελικός Basket League: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, η εξέλιξη του αγώνα

Με double double (14π., 10ρ.), ο Μουσταφά Φαλ «υπέγραψε» την... πτώση του Παναθηναϊκού, με 74-61, στην έδρα του Ολυμπιακού, στον 1ο τελικό των «αιωνίων», στα πλέι οφ της Basket League, όπως μεταφράζεται εξάλλου το επίθετό του από τ’ αγγλικά. Ο Γάλλος σέντερ του Ολυμπιακού σκέπασε τα καλάθια στο ΣΕΦ, με τον ψηλό του Παναθηναϊκού, Γιώργο Παπαγιάννη να μένει μακριά από τον καλό εαυτό του, για να αποτελέσει «ερυθρόλευκο μονόλογο» το Game 1. 

Συμπαγής η «ερυθρόλευκη» άμυνα, την ώρα που η επίθεσή του Ολυμπιακού πάντως δεν ήταν ό,τι καλύτερο, άφησε άποντο τον Νεμάνια Νέντοβιτς για τρία δεκάλεπτα με τη διαφορά να εκτοξεύεται και στους +23 πόντους, στην μέγιστη τιμή της, 48-25. 

Double double σημείωσε και ο Σάσα Βεζένκοφ (12π., 10ρ.), ενώ 16 πόντους με 4/6 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα ήταν η συνεισφορά του ηγέτη του Ολυμπιακού, Κώστα Σλούκα. 

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου που αγωνίστηκε παρά τη μικρο-επέμβαση στον μηρό μετά τον τραυματισμό του στο Game 4 με τη Λάρισα, πέτυχε 13 πόντους, όσους και ο Οκάρο Ουάιτ, ενώ double double με 11 πόντους και 11 ριμπάουντ σημείωσε ο Τζέρεμι Έβανς. 

Τραυματίστηκε ο ΜακΚίσικ (υπέστη διάστρεμμα), βγήκε κουτσαίνοντας από το παρκέ και έκτοτε κάθισε στον πάγκο, καθώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήθελε να τον προφυλάξει. Αύριο θα φανεί η σοβαρότητα της κατάστασης του Αμερικανού γκαρντ του Ολυμπιακού, από τα αποτελέσματα των εξετάσεων. 

1ος τελικός Basket League: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, οι συνθέσεις και τα δεκάλεπτα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 2, Ντόρσεϊ 6 (1), Φαλ 14, Βεζένκοφ 12 (1), Παπανικολάου 8 (2), Λούντζης, Λαρεντζάκης 7 (1), Σλούκας 16 (4), Μάρτιν 4, Πρίντεζης, Ζαν-Σαρλ, ΜακΚίσικ 5

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Βόβορας): Σίβα 5 (1), Παπαγιάννης 6, Παπαπέτρου 13 (3), Κασελάκης 2, Νέντοβιτς 9 (1), Μέικον, Μποχωρίδης, Ουάιτ 13 (3), Έβανς 11 (2), Σαντ-Ροος 2

Τα δεκάλεπτα: 23-4, 38-20, 55-38, 74-61

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ