Αθλητισμος

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε δικό της τον Έρλινγκ Χάαλαντ με 100 εκατ. ευρώ

Ακόμα ένα ακριβό απόκτημα για την ομάδα του Γκουαρντιόλα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Σίτι αποφάσισε να κάνει τον Χάαλαντ δικό της
Ο Έρλινγκ Χάαλαντ © ΕPA Pool

Παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι είναι ο Έρλινγκ Χάαλαντ με την αγγλική ομάδα να ανακοινώνει την απόκτησή του.

Οι «Πολίτες» ανακοίνωσαν τη συμφωνία με την Μπορούσια Ντόρτμουντ δαπανώντας 60 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς σε αυτό το ποσό να συμπεριλαμβάνονται τα μπόνους για τις υπηρεσίες του νορβηγού σεντερ φορ. Με αμοιβές εκπροσώπων και μπόνους, το deal άγγιξε τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Η φημολογία θέλει και τον πατέρα του ποδοσφαιριστή να παίρνει χρήματα για τη μετακίνηση του γιου του. Ο άλλοτε χαφ της Μάντσεστερ Σίτι (2000-2003), λέγεται πως θα έχει κέρδος 30 εκατομμυρίων ευρώ μόλις ο γιος του βάλει τη φανέλα με την οποία αγωνίστηκε κι εκείνος στην καριέρα του, εκεί όμως όπου υπέστη τον καθοριστικό τραυματισμό από τον Ρόι Κιν, οδηγώντας τον στην απόσυρση έπειτα από μερικά χρόνια.

Ο Χάαλαντ υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο, θα καρπώνεται 470.000 την εβδομάδα και φυσικά συγκαταλέγεται στους πιο ακριβοπληρωμένους της Premier League. Ο 21χρονος φορ μετρά 85 γκολ σε 88 παιχνίδια για την Ντόρτμουντ από τότε που εντάχθηκε στην ομάδα της Βεστφαλίας τον Δεκέμβριο του 2019. Ο παίκτης θα ανήκει και τυπικά στη Σίτι από 1η Ιουλίου του 2022.

Ποιος είναι ο Έρλινγκ Χάαλαντ

Γεννήθηκε το 2000 στην πόλη Λιντς της Αγγλίας όπου ο πατέρας του έπαιζε ποδόσφαιρο. Μετακόμισε με την οικογένειά στην πόλη Μπρύνε της Νορβηγίας όπου ο μικρός Έρλινγκ είχε την πρώτη του επαφή με τον αθλητισμό.  Την 1η Φεβρουαρίου 2017, η Μόλντε ανακοίνωσε την απόκτηση του Χαάλαντ. Στη συνέχεια η Σάλτσμπουργκ ανακοίνωσε τον Αύγουστο του 2018 ότι θα εντασσόταν στην ομάδα την 1η Ιανουαρίου του 2019 υπογράφοντας συμβόλαιο πέντε ετών. Ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας της Αυστρίας, Κριστόφ Φρόιντ αποκάλυψε ότι τον παρακολουθούσαν πολλά χρόνια πριν.

Τον Δεκέμβριο του 2019 η Ντόρτμουντ τον έκανε δικό της σε μία μετακίνηση που προκάλεσε έκπληξη. Οι Βεστφαλοί κατέβαλαν τα 20 εκατομμύρια ευρώ της ρήτρας του ποδοσφαιριστή και τον ενέταξαν στο ρόστερ τους κερδίζοντας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Γιουβέντους που τον είχαν στο στόχαστρό τους.

Ολοκλήρωσε την πρώτη του σεζόν στη Bundeliga με 13 γκολ σε 15 εμφανίσεις μοιράζοντας και 3 ασίστ. Είχε ακόμη δύο τέρματα στο Τσάμπιονς Λιγκ και ένα στο Κύπελλο.

Οι αριθμοί του συνέχισαν να είναι εντυπωσιακοί και την επόμενη σεζόν. Με τη φανέλα της Ντόρτμουντ σκόραρε 27 φορές σε 28 συμμετοχές στο πρωτάθλημα ενώ πέτυχε και 10 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Συνολικά, την περασμένη χρονιά σημείωσε 41 γκολ σε 41 εμφανίσεις με τη φανέλα των Βεστφαλών και μοίρασε 12 ασίστ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις            

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ