Αθλητισμος

Αταλάντα-Ολυμπιακός: Στο Μπέργκαμο απόψε το πρώτο παιχνίδι

Στις 22:00 το μεγάλο παιχνίδι

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι παίκτες του Ολυμπιακού κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας
Οι παίκτες του Ολυμπιακού κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας © Eurokinissi

Αταλάντα-Ολυμπιακός: Στο Μπέργκαμο απόψε θέλει να κάνει την αρχή για μία σπουδαία πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League η ομάδα του Πειραιά.

Να βάλει τα θεμέλια για μία σπουδαία πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League θέλει απόψε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Αταλάντα.

Οι Ιταλοί υποδέχονται τους «ερυθρόλευκους» στο Μπέργκαμο, μία έδρα που είναι από τις πιο δυνατές στην Serie A, με μοναδικό στόχο να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει εμπιστοσύνη στους παίκτες του και ήταν ξεκάθαρος στη συνέντευξη τύπου τι θέλει από αυτούς:

«Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί απ΄ ότι στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Πιο συγκεντρωμένοι. Να μην κάνουμε τόσα λάθη. Να έχουμε μια πιο συμπαγή άμυνα. Θα πρέπει να έχουμε περισσότερη ένταση στο παιχνίδι μας, γιατί θα βρούμε απέναντί μας μια ομάδα που έχει πάρα πολύ καλή φυσική κατάσταση. Όσο δυνατή και αν είναι, όμως, έχει και αυτή τα αδύνατα σημεία της. Αυτά θα προσπαθήσουμε να τα εκμεταλλευτούμε. Θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Αυτό το χρωστάμε στον κόσμο που θα βρεθεί εδώ και θα είναι μαζί μας, για να μας στηρίξει. Γνωρίζουμε την ποιότητα του αντιπάλου αλλά έχουμε έρθει εδώ για να προκριθούμε. Αυτό νιώθουμε και γι’ αυτό έχουμε έρθει».

Μοναδική απουσία των πρωταθλητών ο τραυματίας Ροντρίγκες και οι εκτός λίστας Καρβάλιο και Κανέ.

Κατά πάσα πιθανότητα, ο Μαρτίνς θα παρατάξει την ομάδα σε ένα 3-4-3 με Βάτσλικ κάτω από τα δοκάρια, ενώ ο Σισέ θα επιστρέψει στο αρχικό σχήμα, δίπλα στους Παπασταθόπουλο και Μανωλά. Στα άκρα, φουλ μπακ θα παίξουν οι Λαλά και Ρέαμπτσιουκ όπως συνήθως.

Πιο μπροστά, στα χαφ θα δούμε τον Εμβιλά μαζί με έναν εκ των Καμαρά ή Μπουχαλάκη. Τέλος στην επίθεση, ο Μαρτίνς αναμένεται να επιλέξει τους Αγκιμπού, Μασούρα και Ελ Αραμπί, που ξεκουράστηκε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Αποδεκατισμένη η Αταλάντα

Η «θεά του Μπέργκαμο» αποτελεί μία από τις σκληρότερες ομάδες της Ιταλίας αλλά δεν διανύει τα καλύτερα «φεγγάρια» της το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι πως εντός έδρας έχει μόλις τρεις νίκες σε 13 αναμετρήσεις. Βέβαια, στο Europa League δεν έχει ηττηθεί στην έδρα της τα τελευταία 5 παιχνίδια.

«Από τον Ολυμπιακό ξέρουμε τον Μανωλά και τον Παπασταθόπουλο, αλλά επίσης είναι μια ομάδα με πολλές εναλλακτικές στην επίθεσή της. Έχει γρήγορους παίκτες. Θα είναι ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι υψηλού επιπέδου», σημείωσε ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι, ο οποίος δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Παλομίνο, Μιραντσούκ και Σαπάτα, όπως και στον Ιλιτσιτς, που είναι εκτός λίστας.

Κατά του Ολυμπιακού η προϊστορία

Αταλάντα και Ολυμπιακός αναμετριούνται πρώτη φορά αλλά συνολικά πρόκειται για την 14η φορά που οι Πειραιώτες βρίσκουν στο δρόμο τους ιταλική ομάδα.

Στις προηγούμενες 13 φορές, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 3 προκρίσεις (1 από νοκ άουτ, 2 από όμιλο), μία τρίτη θέση σε όμιλο που οδήγησε στο Europa League και 9 αποκλεισμούς (6 από νοκ άουτ, 3 από όμιλο).

Πιο αναλυτικά, σε 26 αγώνες οι πρωταθλητές Ελλάδας μετρούν 7 νίκες, 5 ισοπαλίες και 14 ήττες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ